19 / 04 / 2024

Ankara Akyurt'ta 1.1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Ankara Akyurt'ta 1.1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

T.C. Akyurt İcra Müdürlüğü, Ankara İli Akyurt ilçesi Kızılhisar-İmar mahallesinde bulunan fabrikayı 1 milyon 114 bin 135 TL'den satışa çıkardı. Satış, 28 Ağustos 2012 Salı günü 14:00-14:10 saatleri arasında yapılacak



TCÖrnek No: 27

AKYURT (Ankara)

İSSM TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, evsafı satış şartları:

Ankara İli, Akyurt İlçesi, Kızılhisar-İmar Mahallesi, 1638 ada, 1 parsel, 2.800,00-m2 arsa niteliğinde taşınmazdır Taşınmaz; Ankara-Esenboğa protokol yolunun 20-21. km.'si üzerinde ki köprülü kavşaktan Çankırı devlet karayoluna giderken, bu yolun 4. km.’den sola ayrılan stabilize yola dönülüp Halide Edip Sokağından 450 metre gidildikten sonra tekrar sola dönüldüğünde 550-metre sonra karşıda yer almaktadır. (Yeni İmar planına göre; Mareşal Fevzi Çakmak Caddesinde 150- 200metre mesafededir.) Taşınmaz asfalt yollarla Altınova Beldesine 3 km., Akyurt İlçe Merkezine 9 km., Esenboğa Havalimanına 8 Km.,  Ankara  Ulus’a 24-25 Km. mesafededir. Taşınmazın zemini ve topoğrafik yapısı her türlü inşaat yapımına uygundur. Taşınmazın çevresi tamamen yapılaşmış olup etrafında çok sayıda fabrika ve mobilya imalathaneleri ve konutlar bulunmakta olup altyapısı mevcuttur. Arsanın m2'si 80-TL.'den 224.000,00-TL.’dir. Taşınmaz üzerinde 1.149,85-m2 taban alanlı, zemin + 1 normal kat + kısmi çatı arası katından ibaret, betonarme karkas ve standart malzeme kullanılarak enine ve boyuna 7'şer akslı (6'şar aralı) kolon karelaji ile inşa edilmiştir. Yapının dış cephesi sıva+boyah, çatısı çelik konstrüksiyon ve üst örtüsü oluktu etermittir. Yüksek çatı örtüsü altında bir çatı arası depo olarak kullanılmaktadır. Binanın içerisinde imalat holleri, vvc’ler, duşlar, soyunma ve dinlenme yerleri mevcuttur. Binanın girişinde yanları camekanlı 20 m2'lik bir markizi, batı cephesinde de tek katlı çelik konstrüksiyon ve saç örtülü 150-m2 bir sundurması (kapalı alanı) mevcuttur. Fabrika içinde eksikleri olan 1 adet, 3 duraklı 1,5 tonluk yük asansörü, 2 adet 1,5 tonluk su tankı, 1 adet paket hidrofor, 15 metre metal talaş emme kanalı, 1 adet orta gerilimi 400 volta indiren elektrik panosu mevcuttur. Binanın ön cephesi ilaörka cephesinde yaklaşık 10 metre genişliğinde yıpranmış bir beton saha bulunmakta ve arsanın tüm çevresi'aitı tel örgülü, üst 3 sıra dikenli telli ve 1,5 metre yükseklikli beton direkli tel çit ile çevrilidir. Arsaı^n çevresinde 6-10 yaşlarında 15 adet çam ve 2 adet çınar, 6 adet meyve ağacı bulunmaktadır. Taşınmazın imar durumu; Sanayi ve depolama alanı emsal: 1.00 Hmax serbest imar parselidir. Gayrimenkulün geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporlarında açıklanmıştır.

224.000,00-TL. parsel değeri, 829.985,00-TL. bina değeri, 20.000,00-TL beton saha ve tel çit değeri,

38.500.0-TL.makine ve elektrik donanımı değeri ve 1.650,00-TL. ağaç değeri olmak üzere toplam

1.114.135.0-TL.toplam değer.

TAKDİR OLUNAN KIYMETİ: 1.114.135,00-TL.

1-Satış28.08.2012 günü saat 14.00 ‘dan 14.10 ‘a kadar Akyurt Adliyesi, İcra Müdürlüğü önünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60’ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, gayrimenkul 07.09.2012 günü saat 14.00 ‘dan 14.10 ‘a kadar Akyurt Adliyesi, İcra Müdürlüğü önünde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması, ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2-Açık artırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin % 20'si nispetinde nakit pey akçesi (TL.) yada bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz (dosya numarası belirtilerek) teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İşbu satış işlemi KDV Kanunu 17. maddesi gereği, KDV’den istisna tutulmuştur. İhale damga vergisi, alıcı adına tahahkuk edecek Î4 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergisi borçları, tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin, varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya U.K. 'nun 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5-Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesh olunarak, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arzetmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmaz ise hemen artırmaya çıkarılır Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu artırmada teklifin U.K. 129. maddede ki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasında ki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerüt faizinden müteselsilen sorumludur. İhale farkı ve temerrüd faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra müdürlüğünce tahsil olunur.

6-Şartname ilan tarihinden itibaren müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7-Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2006/ 178 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur.

(llKm.126) 

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir Yönetmelik Örnek No: 27

www.bik.gov.tr • BİK No: 10597


İlan için tıklayın!


Geri Dön