25 / 04 / 2024

Ankara Altındağ Belediye Başkanı kentsel dönüşüm toplantısı yaptı!

Ankara Altındağ Belediye Başkanı kentsel dönüşüm toplantısı yaptı!

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Solfasol Mahallesi Köy İçi İmar Planı’nı camide toplanan vatandaşlara anlattı...



Başkan Tiryaki, Altındağ’ın birçok yerinde olduğu gibi Solfasol Mahallesi'ne de modern bir görünüm kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, 19 hektarlık alanda yaklaşık 370 gecekondunun yıkılarak kentsel dönüşümün devam etmesi gerektiğini vurguladı.


Solfasol Mahallesi Köy İçi Bölgesi’nin 5104 Sayılı Kuzey  Ankara  Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Merpenkaya Ormanı arasında kaldığına işaret eden Tiryaki, söz konusu bölgenin engebeli ve gecekondularla kaplı bir bölge olduğunu ifade etti.

Solfasol Mahallesi için daha önce birkaç kez imar planının gündeme geldiğini söyleyen Tiryaki, bazı sebeplerle bölgede bugüne kadar hiçbir imar planı uygulanamadığını, ancak belediye olarak imar çalışmalarını tamamlamak için hızla çalıştıklarını dile getirdi.


Hacı Bayram Veli’nin doğduğu evin Solfasol Mahallesi'nde yer aldığına dikkat çeken Başkan Tiryaki, bölgede mülkiyet yapısının çok küçük hisselerden oluştuğunu, belediye, hazine gibi kamu arazi miktarının da fazla olmadığına işaret etti.


Zaman Gazetesi 



Geri Dön