19 / 03 / 2024

Ankara Altındağ’a 4 yeni cami yapılacak!

Ankara Altındağ’a 4 yeni cami yapılacak!

Halkın isteklerini her zaman göz önünde bulunduran Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, başlattığı mahalle camileri uygulamasını sürdürüyor. Daha önce 4 camiyi Altındağ’a kazandıran Başkan Tiryaki, 4 caminin daha startını verdi.



Alemdağ, Beşikkaya, Karapürçek ve Gültepe mahallelerindeki camiler, 2015 yılında tamamlanacak.


Vatandaş istiyor Başkan Tiryaki yapıyor

Altındağlı vatandaşlar tarafından mahalle camilerine yoğun talep olduğunu belirten Başkan Tiryaki, bu ibadethanelerin 2015 yılında tamamlanacağı müjdesini verdi. Tiryaki, Altındağ’ın hızla değiştiğini söyleyerek daha önce Karapürçek, Beşikkaya ve Altın Köy’e 4 cami yaptıklarını hatırlattı. Ezan okunduğunda cemaatin rahatlıkla abdest alıp, erkenden namaza yetişebileceği ibadethaneler inşa ettiklerinin altını çizen Başkan Tiryaki: “Bu kutsal mekânlar bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacaktır” dedi. 


Tiryaki, mahalle camilerinin özelliklerinden de bahsetti. Altındağ’a yapılacak olan camilerin gösterişten uzak bir yapıda olduğunu ifade eden Başkan Tiryaki, ibadethanelerin alt kısmının ticarethane olarak kullanılmamasını istedi. Tiryaki, mahalle camilerinin her zaman temiz ve bakımlı olacağını da sözlerine ekledi.


Bu camiler bir başka…

Altındağ Belediyesi tarafından yapımına başlanan camilerde Selçuklu Mimarisi’ne ait motifler yer alacak. Camilerin tavanındaki oyma figürlerden merpenlerindeki işlemelere, ahşap zeminlerinden mihrabına kadar Selçuklu Dönemi’nin izlerini görmek mümkün olacak. 150 kişinin ibadet edebileceği camiler, yazın serin kışın sıcak olma özelliğiyle cemaate kapılarını açacak. Camilerin kapıları ise tek bir çivi bile kullanılmadan kündekari yöntemiyle yapılıyor. 

Ankara Meydanı


Geri Dön