28 / 03 / 2024

Ankara Altındağ'da 2 ayda 2 bin gecekondu yıkıldı!

Ankara Altındağ'da 2 ayda 2 bin gecekondu yıkıldı!

Ankara'da kentsel dönüşümün öncüsü olan Altındağ Belediyesi, kısa bir süre önce Önder Mahallesi"nde başladığı yıkım çalışmalarında büyük başarıya ulaştı.



Ankara Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, "Biz Altındağ'da ezber bozduk. 10 yıldır aralıksız yıkım yapmayı sürdürüyoruz. Üstelik bu sürede bir tek gecekondu yapımına dahi izin vermedik. Çünkü Altındağ'da insanlar bize güveniyor. Artık vatandaşlar kendileri mahallelerine yıkımın gelmesini istiyor. Biz de onların taleplerini yerine getiriyoruz" dedi. 


Ankara'da kentsel dönüşümün öncüsü olan Altındağ Belediyesi, kısa bir süre önce Önder Mahallesi'nde başladığı yıkım çalışmalarında büyük başarıya ulaştı. Göreve geldiği günden itibaren Altındağ'da 45 binden fazla gecekonduyu, kavgasız gürültüsüz yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Önder Mahallesi'nde 2 ayda 2 bin gecekondunun yıkımına imza attı. Önder Mahallesi'nde, 24052, 24053, 24054, 24055, 23418, 23419, 23427, 23428, 23429, 24430, 24264, 23426 numaralı adalar ve imar planına göre park yapılacak olan 22446 numaralı ada gecekondulardan temizlendi. Bölge, kısa sürede müteahhitlerin ilgi odağı oldu. 


"10 YILDIR ARALIKSIZ YIKIM YAPMAYI SÜRDÜRÜYORUZ" 

"Biz Altındağ'da ezber bozduk. 10 yıldır aralıksız yıkım yapmayı sürdürüyoruz. Üstelik bu sürede bir tek gecekondu yapımına dahi izin vermedik. Çünkü Altındağ'da insanlar bize güveniyor. Artık vatandaşlar kendileri mahallelerine yıkımın gelmesini istiyor. Biz de onların taleplerini yerine getiriyoruz." diyen Tiryaki, Altındağ'da yıkımların süratle devam edeceğinin altını çizdi. Çok hızlı çalıştıklarını da vurgulayan Başkan Tiryaki, 2 ay gibi kısa bir sürede kimisi tek katlı, kimisi çok katlı binlerce kaçak yapının yıkıldığını söyledi. Yıkımların daha da hız kazanacağını söyleyen Veysel Tiryaki, "Allah kısmet ederse Altındağ'ı çok daha giizel günler bekliyor." dedi. 


"BU ZAMANA KADAR NE DEDİYSEK, YAPTIK" 

"Bu bölge yıkımın önünde pek çok engeli olan bir mahalleydi. Burada yıkım başlatabilmek için çok fazla engelle mücadele etmek zorunda kaldık. Bölgenin suç örgütlerinin ve göçmenlerin yerleşim yeri olduğunun farkındayız. Ancak herkes bilsin ki, vatandaş istemediği sürece hiçbir mahallemizde yıkım yapmadık. Burada da asıl hak sahiplerinin yüzde 99'u bu yıkımı istiyor ve yıllardır bekliyordu" diyen Tiryaki, müteahhitlerin kısa sürede bölgeye olan ilgisinin çok arttığını da sözlerine ekledi. "Bu zamana kadar ne dediysek, yaptık. Bundan sonra da öyle yapacağız. Vatandaşlarımıza sağduyulu tavırları ve sabırları için teşekkür ederim" diyen Tiryaki, dedikodulara kulak asılmaması gerektiğini de vurguladı. 


Ankara Başkent


Geri Dön