11 / 05 / 2024

Ankara Altındağ'da 20 aile sağlığı merkezi kuruluyor!

Ankara Altındağ'da 20 aile sağlığı merkezi kuruluyor!

Ankara Valiliği ile imzalanan protokol çerçevesinde Altındağ Belediyesi, ilçeye 20 aile sağlığı merkezi kazandırmak için düğmeye bastı. Belediye ilk etapta 6 merkezin inşaatını tamamladı.



Altındağ Belediyesi, sağlık hizmetinin mahallelere kadar ulaşması için önemli bir adım attı. Belediye, ilçenin 'Aile Sağlık Merkezi' ihtiyacını gidermek için harekete geçti.  Ankara  Valiliği ile imzalanan protokol çerçevesinde 20 mahalleye aile sağlığı merkezi yapılacak. Belediye ilk etapta 6 merkezin inşaatını tamamladı. Çevre düzenlemesi yapılan merkezler son düzenlemelerin yapılmasının ardından hizmete girecek. 


6 MERKEZİN İNŞAATI TAMAMLANDI 

İlk etapta Karapürçek, Ali Ersoy, Beşikkaya, Feridun Çelik ve Başpmar Mahalleleri'nde yapımına başlanan aile sağlığı merkezlerinin inşaatlarında son rötuşlar yapılıyor. İnşaatların hemen hemen tamamlandığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çevre düzenlemesinin de bitmesiyle aile sağlığı merkezlerinin açılışlarının yapılacağını ifade etti. Tiryaki, kendi görevleri olmamasına rağmen aile sağlığı merkezlerinin yapımını üstlendiklerini ifade ederek "Bizim görevimiz değil demiyoruz. Altındağ'ın öncelikli ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz çalışıyoruz" dedi. 


KOLAY ULAŞACAKLAR 

Altındağ'da çok sayıda hastane olduğuna dikkat çeken Tiryaki, "Devlet hastanelerinin neredeyse tamamı bizim bölgemizde, ilçe merkezinde bulunuyor. Ancak mahallelerimiz sağlık hizmetlerine ulaşma konusunda sıkıntı yaşıyordu. Bu durumu ortadan kaldırmak için Aile Sağlığı Merkezlerinin yapımına başladık. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine kolay ulaşabilmesi için bu merkezlerden yapmaya devam edeceğiz" dedi. 



Habertürk



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Altındağ Belediyesi'nin Ankara Valiliği ile imzaladığı protokol çerçevesinde Karapürçek, Ali Ersoy, Beşikkaya, Feridun Çelik ve Başpınar mahallelerinde yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezleri, yeni yılda hizmete başlayacak. Altındağlılar için her şeyin düşünüldüğü aile sağlığı merkezleri, özellikle yaşlılar ve çocuklar için ayrı bir öneme sahip… Mahalle sakinleri tarafından sabırsızlıkla beklenen merkezler, yapıldıkları mahallelerde hem sevinç hem de sağlık kaynağı oldu. Kendi görevleri olmamasına rağmen, Altındağ'ın geleceği için önemli yatırımları hayata geçirdiklerini ve aile sağlığı merkezlerinin yapımını üstlendiklerini ifade eden Başkan Veysel Tiryaki, "Altındağ'ın öncelikli ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz çalışıyoruz. Siteler bölgesinin üstünde kalan pek çok mahallemiz sağlık hizmetlerine ulaşma konusunda sıkıntı yaşıyordu" diye konuştu.


Geri Dön