20 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'da 40 dönümlük park için çalışmalar sürüyor!

Ankara Altındağ'da 40 dönümlük park için çalışmalar sürüyor!

Ankara Altındağ Belediyesi tarafından Çamlık Mahallesi'ne yapılan 40 bin metrekare büyüklüğündeki parkta son çalışmalar sürdürülüyor. Parkta koşu yolu, fitness alanı, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları bulunacak.



Altındağ Belediyesi tarafından Çamlık Mahallesi'ne yapılan 40 bin metrekare büyüklüğündeki parkta son çalışmalar sürdürülüyor. Koşu yolu, fitness alanı, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları bulunan parktaki çalışmaları inceleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, parka Hacı Bektaş-ı Veli adının verileceğini söyledi.  Ankara  manzarası ile seyir zevki veren park, aynı zamanda gül bahçeleri ile de dikkat çekecek. Tiryaki, park alanı içindeki caminin de yıkılacağını ve taş ile ahşaptan yeniden yapılacağını söyledi. 


EN KÜÇÜĞÜ 20 DÖNÜM

HT Ankara için park denetimi yapan Veysel Tiryaki göreve geldiği günden bugüne kadar 20 bin metrekarenin üstünde büyüklüğe sahip 38 dev park yaptıklarını belirtti. Tiryaki, şunları söyledi: "Altındağ'ın ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımlara devam ediyoruz. Yıllardır Altındağ'ın gecekondularında yaşayan Altındağlılar'ın modern konutlarla, yeşil alanlarla dünya başkentlerine yakışır bir çevrede yaşaması için çalışıyoruz. Gecekondu bölgelerimizde yıkımlar devam ediyor. Kentsel dönüşümle yenilediğimiz mahallelere en küçüğü 20 bin metrekare büyüklüğünde olan parklar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Çamlık Mahallesi'ndeki parkımız 40 bin metrekare. Bölge halkının yararlanacağı büyükler ve çocuklar için her türlü imkan parkta yer alacak. Büyük parkların güvenlik ve temizlik gibi sorunları olmuyor. Bakımı daha kolay oluyor. Parka, Hacı Bektaş-ı Veli adı verilecek." 


Aralarında anlaşıyorlar' 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının sorunsuz bir şekilde ilerlediğini ifade eden Veysel Tiryaki, şunları söyledi: "Altındağ'ın yüzde 85'i gecekonduydu. Bu mahallede bir tane düzgün yapılaşma yoktu. Bu dönüşümün tamamını biz belediye eliyle yaptık. İmar planını yapıyoruz, yollarını açıyoruz. Vatandaş, bir araya gelip aralarında anlaşıyor. Burada kentsel dönüşüm kavgasız gürültüsüz oluyor. Vatandaşımız yapılanları görünce, zaten binalarını yenilemek istiyor."


Cami yenilenecek

Parkın hemen yanındaki caminin yıkılacağını söyleyen Veysel Tiryaki, "Taş ve ahşapla yaptığımız camiler var. Burası da ona uygun olarak yenilenecek. Adının da Hacı Bektaş-ı Veli olmasını istiyoruz" diye konuştu.  


Habertürk


Geri Dön