26 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'da belediye binasını yıkılacak!

Ankara Altındağ'da belediye binasını yıkılacak!

45 bin gecekonduyu yıkarak dönüşüm başlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, tarihi değerleri gölgeleyen belediye binasını da yıkıyor. Altındağlıların "Bu gidişle başkan belediyeyi de yıkar" esprisi gerçek oldu



Kaçak yapılarla mücadelede sınır tanımayan Altındağ Belediyesi sonunda tarihi değerleri gölgeleyen belediye binasının da yıkımına başladı. Anafartalar Caddesi ile Hamamarkası'ndaki tarihi dokuyu ortadan bölerek iki farklı ilçe görünümüne neden olan belediye binası yıkılarak yeşil alan olacak. Böylelikle Altındağ Belediyesi'nin ön tarafı Hamamarakası ile bağlanacak. Yeşil alanla birlikte Hamamarkası'ndaki tarihi doku ortaya çıkacak. Anafartalar Caddesi civarında da tarihi restorasyon çalışmaları da böylece hız kazanacak. 


SİT ALANINA BETON YASAK 

Belediye binasının üç bloktan oluştuğunu belirten Başkan Tiryaki SABAH Ankara'ya yeni projeyi anlattı. İlk olarak bloklardan birini yıktıklarını söyleyen Başkan Tiryaki "Belediyedeki yeniden yapılanmayla birlikte personel sayımız azalınca belediye binası bize fazla gelmeye başladı. Bu blokta yemekhane, kültür merkezi, nikâh salonu ve ticari bazı dükkânlar vardı. Buraların boşalması ile hantal bir yapı olarak ortada kaldı. Biz de burayı yıkarak mümkün olduğunca bu dokuya uygun bir şekilde değerlendiriyoruz" dedi. Artık sit alanlarında beton yapıya izin vermediklerini belirten Başkan Tiryaki "Bu civar tarihi sit alanı. Aslında zamanında bu tür yapılara müsaade edilmemesi gerekiyordu. Artık sit alanlarına beton binalar yaptırmıyoruz. Eskiden yapılanları da zamanla tarihi dokuya uygun hale getirerek restore edeceğiz" diye konuştu. 


TARİHİ DOKUYA UYGUN BELEDİYE BİNASI GELİYOR

Belediye boşaldıkça tarihi dokuya uymayan diğer kısımları da yıkacaklarını ifade eden Başkan Tiryaki şöyle devam etti: "Her şeyden önce Altındağ'da çok ciddi yıkımlar yapılıyor. Ama belediye binasındaki yıkım Ankara'nın tam merkezinde bu tarihi dokunun içerisinde büyük anlam ifade ediyor. Bugüne kadar belediye çok bina yıktı ama şimdi de kendi binasını yıkıyor. Bittiğinde olumlu tepki alacağımızı düşünüyorum. Burası yeşil alan olacak. Hamamarkası'ndaki tarihi alanla Anafartalar Caddesi birleşecek ve bütünleşmiş olacak. Daha sonra geri kalan iki bloğu da yıkarak tarihi yapıya uygun bir belediye binası yapacağız." 


Sabah Ankara


Geri Dön