19 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Ankara Altındağ'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Altındağ Belediyesi, yıkım çalışmalarına devam ediyor.Altındağ Belediyesi'nin Önder Mahallesi'nde başlattığı yıkım çalışması, evlerinin uzun süredir işgal altında olduğunu söyleyen vatandaş tarafından memnuniyetle karşılandı.



Ankara'da kentsel dönüşümün öncülerinden olan Altındağ Belediyesi, yıkım çalışmalarına devam ediyor. Yıllardır kaçak yapılardan dolayı, modern yapılaşmaya engel olan Önder Mahallesi'ndeki yaklaşık 500 bina da bu kapsamda yıkılıyor. Mahallede başlatılan yıkım çalışması bölgedeki hak sahiplerini de memnun etti. 


Suç ve hırsızlık artmıştı 

83 yaşındaki İbrahim Çalışkan da yüzü gülen mahalle sakinlerinden… 50 yıldır bu mahallede oturduğunu söyleyen Çalışkan, hasta olan eşiyle birlikte mahallenin değiştiği günleri gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti. "Yıllardır buraların sorununa kimse çözüm bulamamıştı. Mahallemizde suç arttı, hırsızlık arttı. Veysel başkanımızdan Allah razı olsun. Onun sayesinde eşimle birlikte daha rahat ve temiz bir evde yaşayacağız" diyen Çalışkan, verdiği hizmetten dolayı belediyeye teşekkür etti. 


"Herkes rahat etsin" 

70 yaşındaki Hasan Doğan Ay ise 55 senedir Önder Mahallesi'nde oturduğunu ancak artık mahallenin oturulamayacak hale geldiğini söyledi. Ay "Kendime ait bir gecekondum var. Son zamanlarda rahat uyku uyuyamıyorduk. Herkes için iyilik istiyorum, rahatlık istiyorum. Herkes temiz bir mahallede, rahat rahat yaşasın istiyorum. Çok şükür bugünleri de gördük" dedi. Yıkımları büyük memnuniyetle karşıladığını belirten Ay, "Bu işi yapsa yapsa Veysel Başkan yapar diyordum, yanılmadım. Allah ondan razı olsun" sözleriyle Altındağ Belediyesi'ne ve Başkan Veysel Tiryaki'ye teşekkürlerini iletti. 


'Tiryaki sorunlara çözüm üretiyor'

Mahaledeki hak sahiplerinden Ahmet Parlar (65) ise artık yaşanmaz bir hale gelmesi nedeniyle Önder Mahallesi'nden ailesiyle birlikte taşınmak zorunda kaldığını, ancak gönlünün hala büyüdüğü mahallede olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümü çok desteklediğini belirten Parlar sözlerine şöyle devam etti: "İçerisinde 1 tuvaleti bulunan, 5 evin bir arada olduğu bir avluda büyüdüm. Yıllarca gecekondunun tüm yükünü ailemle birlikte çektim. En çok da hanımlarımız çekti. Bu yüzden kentsel dönüşümü sonuna kadar destekliyorum. Yıllar önce yapılan hataları şimdi Başkan Tiryaki düzeltmek için mücadele ediyor. 50-60 yıldır çözülemeyen sorunları çözüyor. Geçmişte oy uğruna çok büyük hatalar yapıldı. Neyse ki Başkan Tiryaki halkı anlıyor ve çözüm üretiyor. Evim yıkılsın ve bir an önce mahallemiz değişsin istiyorum. Kimse üzülmesin istiyorum." Parlar "Başkan Tiryaki'nin en çok takdir ettiğim yönü, istisnasız ve hiç ayrım yapmadan çalışması… Kimseyi kimseden ayırmıyor. Çok teşekkür ederiz kendisine" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön