26 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'daki şehit ailelerine ev müjdesi!

Ankara Altındağ'daki şehit ailelerine ev müjdesi!

Altındağ’da ihanet gecesinde demokrasiye sahip çıkmak isterken 9 kişinin şehit düştüğünü, 80 kişinin de yaralandığını belirten Başkan Tiryaki “Şehit düşen Altındağlı kardeşlerimizin ailelerine birer ev vereceğiz” dedi



Altındağ’da ihanet gecesinde demokrasiye sahip çıkmak isterken 9 kişinin şehit düştüğünü, 80 kişinin de yaralandığını belirten Başkan Tiryaki “Şehit düşen Altındağlı kardeşlerimizin ailelerine birer ev vereceğiz” dedi


Darbe girişimini öğrenir öğrenmez belediye binasına geçtiğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki "O gece belediye çalışanlarımızdan şehit ve gazi olanlar oldu" dedi. Tiryaki o gece yaşadıklarını SABAH Ankara'ya anlattı:

 Ankara semalarında F-16 sesleri duyduğunuzda ilk olarak ne hissettiniz?

Gölbaşı Vilayetler Evi'nde bazı bakanlarımızla birlikte o gece bir düğündeydik. Düğünden ayrıldıktan sonra eşimle birlikte memleketim Bolu'ya doğru yola çıktım. Yolda giderken saat 22.00'da öğrendim durumu. Doğruluğunu tespit etmeye çalıştım. Sıkıntılı bir durumun yaşandığını anlar anlamaz aracımızın rotasını hemen geri Ankara'ya çevirdim. Hemen arkasından da yaşananların bir darbe girişimi olduğunu öğrendim.

 Darbe olduğunu öğrendiğinizde ailenizle neler konuştunuz?


Eşim yanımdaydı. Çocuklarımı ve kardeşimi arayıp durumdan haberdar ettim ve sokağa çıkmalarını söyledim. Telefonda helalleştik. Biz geri dönüyoruz, "merak etmeyin" dedim. Ankara'ya gelir gelmez belediyeye geçtim.

 Geceyi nasıl geçirdiniz?

Yoldayken tüm belediye başkan yardımcılarını ve belediye yöneticilerini aradım, belediyeye ve fen işleri kampusumuza geçmelerini istedim. Hızla belediyeyi aktif hale getirdik. İş makinaları operatör ve şoförlerini görev yerine çağırdık. Tüm araç ve iş makinalarımızla darbe girişimini püskürtmek için destek sağladık. Ayna anda herkese mesaj atarak, durumdan haberdar ettik ve hızla Altındağlıları sokağa davet ettik. Akköprü'de bulunan Fen İşleri Kampusumuzun kapılarını, İl Emniyet Müdürlüğü önünde kurşunlara maruz kalan vatandaşlarımıza açtık, hafif yaralananlara da ilk müdahaleyi yaptık. İlçe teşkilatımızla görüşerek ilçe teşkilat binamızın önünde toplanılmasını sağladık. Ulus'tan yürüyerek önce Kızılay, ardından Genelkurmay'ın önüne doğru grubumuz ilerledi. Bir grup da  Ankara  İl Emniyeti tarafına geçti. Her iki tarafta da Altındağlılarla birlikte büyük bir mücadele verdik.


ALTINDAĞ'DA 9 ŞEHİT VERDİK

 Altındağ'da kaç şehit var? Altındağ'dan 9 şehit verdik, çok fazla sayıda yaralımız var. Belediye personellerimizden Celalettin İbiş kardeşimiz şehit oldu. Yine belediye personellerimiz arasından 10'dan fazla yaralı var. Tüm Altındağ'da 70-80 yaralımız var. Altındağ Belediyesi meclis üyelerimizden Kazım Çakır bacağından ağır yaralandı, ancak çok şükür şimdi daha iyi. Buradan ilk defa duyuruyorum. Son bir yıldır Altındağ'da oturup Doğu ve Güneydoğu'da şehit olan askerlerimizin ailelerine ev veriyoruz. 15 Temmuz şehitleri için de aynısını yapacağız. Önümüzdeki belediye meclis toplantımızda karar alacağız ve 15 Temmuz günü şehit düşen Altındağlı kardeşlerimizin ailelerine bir ev vereceğiz. Şehitlerimizin aileleri bize emanettir. Onların her biri ile bundan sonra da yakından ilgilenmeyi sürdüreceğiz. Şehitlerimizin unutulmasına asla izin vermeyeceğiz.


HALK SOKAĞA ÇIKTI

 1980 darbesi ve diğer darbelerle karşılaştırdığınızda aralarındaki farkı nasıl anlatırsınız?

Her açıdan farklı. Öncelikle 1980'de darbe gerçekleşti. Ancak 15 Temmuz Allah'a çok şükür sadece bir girişim olarak kaldı ve Allah'ın izni ile başarısız oldu. Askeriyede emir konuta zinciri dışında bir girişim başlatıldı. 30-40 yıldır sistemlerini "gizliliğe" ve "takiye"ye dayandıran bir grup, terör örgütü mensupları tarafından yapıldı bu girişim. Diğer darbelerden bir diğer farkı da, bu girişimin başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere binlerce insanı öldürmeyi hedef almasıdır. En vahim olanı budur. Darbenin başarısız olmasının en büyük sebebi, halkın oyları ile Cumhurbaşkanlığı makamına getirdiği Sayın Erdoğan'ın darbe girişimine karşı tüm halkı sokağa çağırması oldu. Önceki darbelerde halkın bir kısmı darbeye karşı çıkarken, bir kısmı da bu durumdan hoşnuttu. Oysa bugün halkımızın tamamı FETÖ tarafından gerçekleştirilen bu darbe girişiminin karşısında durdu. Şehit düşme pahasına tankların, tüfeklerin önüne geçti Türk milleti. Türk halkı, bir kahramanlık destanı yazdı. 15 Temmuz bu yönüyle de asla unutulmayacaktır.


HAİNLERİN HAYALLERİ KURSAKLARINDA KALDI

 Darbe girişimi başarıya ulaşsaydı, sizce sonuçları neler oldurdu? 

Demokrasi tarihe karışacaktı. Ekonomi duracaktı. Türkiye üzerinde hak iddia etme cüretini göstereceklerdi. Türkiye'de iç savaş çıkartılacak, iç savaş kaçınılmaz duruma gelecekti. Allah korusun, 50 yıl geriye gidecektik. Ancak hain planları tutmadı. Vatan hainlerinin hayalleri kursaklarında kaldı. Darbe girişiminin ardından tüm Türkiye kenetlendi. Tüm Türkiye, vatanına, ülkesine, demokrasiye sahip çıktı. Türk halkı, 'Hakimiyet milletindir' diyerek dünyaya çok büyük bir ders verdi. Hain darbe girişimini durduran kahraman Türk milletinin gücünü, Türk milletinin vatan için gerçekleştirdiği fedakarlığı tarih yazacaktır.


Sabah


Geri Dön