19 / 04 / 2024

Ankara Ankara projesinde yıkım endişesi!

Ankara Ankara projesinde yıkım endişesi!

İmar planları iptal edilince, Yapı Kredi Koray GYO'nun lüks projesi Ankara Ankara'nın konut sahiplerine yıkım tebligatı gitti. Şirketin Genel Müdürü Erdem Tavas ise "Biz projeyi zamanında plana uygun yaptık. Plan sonradan iptal edildi" dedi



İmar planları iptal edilince, Yapı Kredi Koray GYO'nun lüks projesi  Ankara  Ankara'nın konut sahiplerine yıkım tebligatı gitti. Şirketin Genel Müdürü Erdem Tavas ise "Biz projeyi zamanında plana uygun yaptık. Plan sonradan iptal edildi. Temyize gittik; yargı kazanılmış hakkımızı koruyacaktır" dedi.

Yapı Kredi Koray GYO'nun Ankara Çankaya'daki 184 konutluk Ankara Ankara projesi için yıkım kararı çıktı. Şirketin Mayıs 2008'de tamamladığı projenin sakinlerine Çankaya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'nden 8 Mart'ta giden son tebligatta, Belediye Encümeni'nin kararı gereğince, projenin yıkım programına alındığı bildirildi.

Yıkım kararının nedeni olan, imar planlarının iptaline yönelik dava sonucunu temyize götüren Yapı Kredi Koray GYO'nun Genel Müdürü Erdem Tavas, planların iptaliyle sonuçlanan davanın Ağustos 2007'de'açıldığını hatırlattı ve "Bu, şirketimize karşı açılmış bir dava değildir" dedi. Tavas, davayı, komşu proje Barış Sitesi'nin birkaç malikinin açtığını ifade ederek, "Malikler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çankaya Belediye Başkanlığı'na karşı açtı. Yapı ruhsatı ile bu iznin dayanağı olan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının iptali talep edildi. Dava sonucunda da imar planlarının iptaline karar verildi. Ancak mahkemenin iptal kararı verdiği tarihte inşaatlar tamamlanmış ve yapı kullanma izin belgesi alınmıştı" açıklamasını yaptı.

HUKUKA AYKIRI UYGULAMA

Danıştay'a temyiz başvurusu yaptıklarını ve dava sürecinin devam ettiğini belirten Tavas, projenin, imar planlarına uygun olarak Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen yapı ruhsatına uygun olarak tamamlandığını kaydetti. Tavas, "Çankaya Belediyesi tarafından projeye 13.06.2008 tarihinde yapı kullanma izni verildi. Yapı ruhsatı alınma süreci tamamlandıktan sonra, dava açılması ve yapı kullanma izin belgesi düzenlendikten sonra imar planlarının ve inşaat ruhsatının iptal edilmesi, hukuka, kazanılmış hak ve hukuki istikrar ilkelerine aykırı bir karar" diye konuştu. Hukuka aykırı buldukları işleyişi ortadan kaldırmak için tüm güçleriyle çaba sarfettiklerini ifade eden Tavas, "Hukuki yollara başvurduk; uğraşıyoruz. Yargının müktesep (kazanılmış) hakkımızı tanıyacağına inancımız tam" dedi.

'Planlama sıkıntısı var yeni plan için uğraşılıyor'

Yapı kullanma izin belgeleri ve yıkıma karşı açtıkları 2 davada da hukuki sürecin devam ettiğini kaydeden Erdem Tavas, "Firmamız da bu konuda mağdur öldü' dedi. inşaatı, yürürlükteki imar planına göre, verilen yapı ruhsatına uygun olarak tamamladıklarına dikkat çeken Tavas, "Ancak, açılan dava sonucunda yapı kullanma izin belgesi alındıktan ve kat mülkiyeti tesis edildikten sonra imar planları iptal edildi. Yapı Kredi Koray GYO'nun hiçbir kusuru bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

BİNALARDA SORUN YOK

Site sakinlerine ulaşan son tebligatın altında da imzası olan Çankaya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Sermin Türkoğlu da Ankara Ankara'daki binalarda herhangi bir aykırılık ya da sorun olmadığını kaydetti. Son durumu ve bundan sonra neler olabileceğini öğrenmek için görüştüğümüz Türkoğlu, "Planlar iptal edilince, söz konusu proje de plansız duruma düştü, işin aslı, bir planlama sıkıntısı var. Yeniden bir plan yapılması için uğraşılıyor" açıklamasını yaptı.
Habertürk/Menekşe ATASELİM


Geri Dön