24 / 04 / 2024

Ankara Atakule AVM ne zaman açılacak?

Ankara Atakule AVM ne zaman açılacak?

Türkiye’de açılan ikinci alışveriş merkezi olarak bilinen Atakule’nin AVM kısmı yeniden yapılıyor. Uzun bir süredir devam eden yıkım çalışmalarının ardından zemin güçlendirme çalışmalarında sona gelindi.



Atakule GYO tarafından gerçekleştirilen projede yatırım tutarı 200 milyon TL. Yeniden yapılandırma çalışmalarının bu yılın son çeyreğinde tamamlanacağı açıklanan ve yılda yaklaşık 4.5 milyon ziyaretçi beklenen Atakule’de yıllık ciro olarak 500 Milyon TL hedefleniyor.


4 KATTA 100 MAĞAZA

Toplam 50 bin metrekare inşaat alanı olarak yenilenen projede kiralanabilir 20 bin metrekare alan bulunmaktadır. Atakule’de kiralanabilen 100 adet mağaza yer alacak. Dört kattan oluşan Atakule’de mağaza ve diğer alanlarda kiralamalar döviz ile yapılacak. Atakule’nin yenilenme projesi, Ankara’nın ünlü Yüksek Mimar Ali Osman Öztürk yönetiminde A Tasarım Mimarlık tarafından yürütülüyor.Yüksek Mimar Ali Osman Öztürk Ankara’da yaptığı başarılı projeleri ile tanınıyor.


NE ZAMAN AÇILACAK?

Lokasyon olarak Ankara’nın en seçkin bölgesinde yer alan Atakule, AVM bölümünün yenilenen yüzü ile Çankaya Bölgesi’ne hem kültürel hem de sektörel anlamda büyük oranda katma değer kazandıracak. Toplamda 50.000 m2’den oluşan Atakule, gündelik ihtiyaçlardan, en sofistike taleplere kadar her konuda ziyaretçilerine eksiksiz hizmet sunma anlayışı ile yola çıkıyor. 200 milyon TL’lik bir yatırımla, dünyaca ünlü markaların Ankara’daki adresi olmayı hedefleyen Atakule, bu yılın son çeyreğinde açılacak.

 

Mimari çizimleriyle büyük beğeni toplayan Atakule’nin kısa zamanda açılması, bölgede yaşanan ticari kaybı ve sosyal hayattaki yavaşlamayı da hızlandıracak gibi gözüküyor.


Yedigün Gazetesi


Geri Dön