24 / 04 / 2024

Ankara Atakule gastromerkez olarak 2017'de açılacak!

Ankara Atakule gastromerkez olarak 2017'de açılacak!

Yenilenme sürecinde olan Ankara'nın ilk AVM'si Atakule, moda markaları yerine yeme-içme mekânlarıyla 2017'de kapılarını tekrar açacak. Proje danışmanlığını üstlenen Avi Alkaş, "AVM'ler dönüşüyor. Atakule de gastromerkez olacak" diyor.



Yenilenme sürecinde olan Ankara'nın ilk AVM'si Atakule, moda markaları yerine yeme-içme mekânlarıyla 2017'de kapılarını tekrar açacak. Proje danışmanlığını üstlenen Avi Alkaş, "AVM'ler dönüşüyor. Atakule de gastromerkez olacak" diyor.


2 yıldan uzun süredir yenileme çalışmalarının devam ettiği Türkiye'nin ikinci, Ankara'nın ilk alışveriş merkezi (AVM) Atakule, yeme-içme merkezi olarak geri dönecek. 


JLL danışmanlığında, yatırımcı Atakule GYO tarafmdan 200 milyon TL'ye yenilenen Atakule'nin kapılarının Ekim 2017'de açacağını belirten JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, "Atakule yeni dönemde gastromerkez adını verdiğimiz konseptle faaliyet gösterecek" dedi. 


Arzın artmasıyla bazı projelerin dönüşüm sürecine girdiğine dikkat çeken Alkaş, "Önümüzdeki dönemde uzman merkezler öne çıkacak. Evmerkez bunlardan biri. istanbul Pendik'te galeri olarak planlanan Oto World'ü Homecity adıyla evmerkeze dönüştürüyoruz. Mimarından mobilyacıya, ev tekstilinden dekorasyona her şey olacak. Gastromerkezlerin ilk örneklerinden biri de Atakule" dedi. 


YEME-İÇME ALANI YÜZDE 25'E YÜKSELDİ


Gastromerkezlerin ağırlıkla yeme-içme alanlarından oluşacağını belirten Alkaş, şöyle devam etti: "5 yıl önce Türkiye'de AVM'lerin yüzde 8-10'u yeme-içme alanıyken bugün bu oran yüzde 25'e çıktı. Önümüzdeki dönemde yüzde 50'ye yükselecek çünkü dışarıda yeme alışkanlığı artıyor.  Ankara  AVM sektörü açısından arzın yoğun olduğu bir yer. Yeme-içmeye olan ilgi değerlendirilerek farklılaşma sağlanacak. Türk ve dünya mutfağından değişik örneklerin ve konseptlerin yer alacağı birçok restoran ve kafe Atakule'de yer alacak. Bunlar arasında Vakko'nun yeni konsepti de olacak. Ayrıca kuledeki döner restoran yeniden açılacak." 


Nusr-Et, Miami'de marinaya giriyor 


Doğuş Grubu'nun yeme-içme alanında faaliyet gösteren şirketi d.ream bünyesinde önemli yatırımlar yaptığına dikkat çeken Avi Alkaş, ABD'de açılması planlanan restoranlar için görüşmeler yapıldığını belirtti. 


Grubun, Miami'deki Island Garden adlı mega yat limanı içerisinde 10 restoran açmayı planladığını kaydeden Alkaş, "Island Garden, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen bir turizm projesi, içinde 2 de otel bulunuyor. Çeşitli yemeiçme alanları var. Kiralamasını biz üstleniyoruz. Nusr-Et başta olmak üzere, d.ream'in çeşitli restoranlarını burada açmak için görüşmeler yapılıyor" dedi. Alkaş, "Yabancı turistin ziyaret ettiği Kapalıçarşı'da yine Doğuş Grubu'na ait Delimonti ve Kiva açıldı. Bu konseptleri içeride ve dışarıda tanıtmamız turizm açısından da yararlı olacaktır" diye konuştu. 



Geri Dön