29 / 03 / 2024

Ankara Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisine ne yapılacak?

Ankara Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisine ne yapılacak?

Ankara'da bulunan Atatürk Çocuk Yuvası Haziran'da kapatılacak. Bina ve 39 dönümlük araziye ne yapılacağı henüz netleşmedi. Tarihi yurdun, müze olarak korunması istendi.



Atatürk’ün emriyle Atatürk’ün emriyle Fuat Umay’ın Amerikalı Müslüman işçilerden topladığı bağışla inşa edilen Atatürk Çocuk Yuvası kapatılacak. Haziran ayında kapatılacak yuvanın ve 39 dönümlük arazisinin nasıl değerlendirileceği de henüz belli olmadı. Orijinal beşiklerin ve çeşmelerin yer aldığı yurdun müze olarak korunmasını önerildi.


Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği Başkanı Abdullah Oskay konu ile ilgili olarak “Keçiören Atatürk Çocuk Yuvası’nın, içindeki tarihi anıtlar nedeniyle müze olarak değerlendirilmesini ve geleceğe aktarılmasını istiyoruz. Tıpkı Ulucanlar Cezaevi gibi buraya da sahip çıkılmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu. 


Yazar ve şair Sunay Akın ise “Böyle bir yeri yıkmak ya da başka şekilde kullanmak dünyanın pek çok yerinde müzeyi yok etmek demektir. Mekân çeşitli yenileme ve düzenlemelerle yurt olarak kullanılmalıdır. Yoksa nesli tükenen son kuşu öldürüp doldurmak gibi bir şey olur” dedi.



Habertürk


Geri Dön