16 / 04 / 2024

Ankara Ayaş'ın turizme kazandırılması için çalışmalar başladı!

Ankara Ayaş'ın turizme kazandırılması için çalışmalar başladı!

Ankara İli Ayaş ilçesinin turizme kazandırılması için çalışmalar başladı. Ayaş'ta turizme açılmak için merkezdeki Belediye ve çarşı binalarını yıkacak, yeni binalara yalnızca belirlenen bölgelerde izin verecek.



Seçildikten sonra Ayaş'ın sıkıntılarını tespit ettiklerini ve bu konuda projeler geliştirmeye başladıklarını belirten Taşan, öncelikle ilçe merkezindeki umumi tuvalet, çöp ve asfalt sorunlarını çözdüklerini söyledi. Ayaş'a 50 yataklı hastane yapılacağını da belirten Taşan, projeleri hakkında şu bilgileri verdi: "Yeni okul kampüsünü Sinanlı kavşağına kuracağız. Gölet bölgesine rekreasyon alanı yaptık. 


Hükümetimizin Ankara-Ayaş Beypazarı-Nallıhan-Adapazarı-İstanbul hızlı tren projesi var. Eski Ayaş Tüneli ve eskiden yapılan demiryolunun çoğu bu hızlı tren projesinde kullanılmayacak. Eski Demiryolunu yük treni ile birlikte banliyö seferi amaçlı düşünüyoruz. Yarım bırakılan trilyonlarca lira harcanan ve atıl kalan demiryolunu değerlendirmek istiyoruz. Melih Gökçek beyle birlikte bu konuyu bölge milletvekilleriyle ayrı ayrı görüştük. Görüşmelerimiz olumlu. Kendilerinden önceki yönetim tarafından cezaevinin arkasındaki bir alanın mülteci kampı olarak düşünüldüğünü ve sonradan vazgeçildiğini hatırlatan Bülent Taşan, "Yarım ve atıl bırakılan Ayaş E tipi Cezaevi inşaatlarında Bakanlık tarafından inceleme yapılmış. Şu an bu inşaatlarla ilgili çürük raporu var. Rapor Kaymakamlığımızda mevcut. Bu inşaatlar  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılacak" dedi. 

İnşaat yaptırılmayacak


Ayaş'ı eski durumuna getirmek istiyoruz diyen Taşan, "Eski Ayaş, dediğimiz ahşap evleri olan merkez Ayaş içindeki betonarme yapılardan belediyeyi ve çarşı binalarını yıkacağız. İmarı Beypazarı yoluna kaydıracağız. Şehir merkezi olan eski Ayaş içine inşaat yaptırmayıp inşaatları Sinanlı kavşağından itibaren Beypazarı yoluna izin vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 


Milliyet Ankara 


Geri Dön