29 / 03 / 2024

Ankara Batıkent Metrosu'nda aktarma işlemi sona erdi!

Ankara Batıkent Metrosu'nda aktarma işlemi sona erdi!

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen Keçiören Metrosu bağlantı çalışması nedeniyle Batıkent Metrosu'nda uygulanan aktarma işlemi son aerdi.



ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen Keçiören Metrosu bağlantı çalışması nedeniyle Batıkent Metrosu'nda uygulanan aktarma işlemi sona erdi. 


M4 olarak adlandırılan Keçiören Metrosu ile M1 olarak adlandırılan Batıkent Metrosu arasındaki bağlantı çalışmaları nedeniyle, 16 Nisan 2016 tarihinden itibaren Akköprü ile Atatürk Kültür Merkezi istasyonları arasında yolcular, Büyükşehir Belediyesi EGO otobüsleri ile karşılıklı ücretsiz olarak taşınıyordu.


Büyükşehir yetkilileri, Ulaştırma Bakanlığı'nın bağlantı çalışmalarını bitirdiklerini bildirmesi üzerine dün gece hatta test çalışmalarının yapıldığını belirterek, aktarma işleminin bu sabahtan itibaren sona erdirildiğini açıkladılar. Yetkililer, Ulaştırma Bakanlığı tarafından 16 Nisan 2016 tarihinde başlayan ve daha önce 2 ay süreceği bildirilen çalışmaların, 22 gün önce tamamlandığını kaydettiler.


Ulaştırma Bakanlığı'nın bağlantı çalışmalarının sona erdirildiğini bildirmeleri üzerine Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hatta gece test uygulaması yaptıklarını ve testin olumlu sonuç vermesi üzerine Atatürk Kültür Merkezi ile Akköprü istasyonları arasında gerçekleştirilen aktarma işleminin bu sabah seferleriyle birlikte sona erdirildiğini ve hatta normal seferlere dönüldüğünü belirttiler. 16 Haziran'da bitirilmesi düşünülen çalışmalar, 22 gün önce tamamlanmış oldu. 


Hürriyet 


Geri Dön