19 / 04 / 2024

Ankara Belediyesi 2 yılda 69 köprü yaptı!

Ankara Belediyesi 2 yılda 69 köprü yaptı!

Melih Gökçek, Başkent’i modern cadde ve bulvarlarla donatarak örnek bir kent haline getirdiklerini, son 2 yılda yapımı gerçekleşen veya devam eden 69 adet köprü, alt ve üst geçitle yeni bir rekora imza attıklarını bildirdi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’i modern cadde ve bulvarlarla donatarak örnek bir kent haline getirdiklerini, son 2 yılda yapımı gerçekleşen veya devam eden 69 adet köprü, köprülü kavşak, viyadük, alt ve üst geçitle yeni bir rekora imza attıklarını bildirdi.


Uluslararası alanda kazandığı ödüller ve en yaşanabilir kent seçilmiş olma özelliğiyle marka şehir haline gelen Ankara’da, 2012 ve 2013 yıllarında yapılan veya yapımı devam eden köprü, köprülü kavşak, viyadük, alt ve üst geçitlerle de büyük bir atağa geçildi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin son iki yılda yapımını gerçekleştirdiği veya yapımı devam eden 69 adet köprü, köprülü kavşak, viyadük, alt ve üst geçitle yeni bir rekora daha imza attığını belirten Başkan Melih Gökçek, “2009 yerel seçimlerinden önce 5 yıllık için Ankaralılara 30 adet alt ve üst geçit sözü vermemize karşın, sadece son iki yılda 69 adet viyadük, köprü ve alt üst geçit yapıldı ya da yapımı devam ediyor” dedi.

2012 yılında 15 adet, 2013 yılında ise 54 adet köprü, köprülü kavşak, viyadük, alt ve üst geçidin yapıldığını ve yapımının devam ettiğini bildiren Başkan Gökçek, “Başkenti modern cadde ve bulvarlarla birlikte köprülü kavşaklarla da donatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Köprülü kavşak ve alt üst geçitlerin Başkent trafiğini önemli ölçüde rahatlattığını anlatan Başkan Gökçek, “Başkent’in ana arter, cadde ve bulvarlarına yaptığımız köprülü kavşak, alt ve üst geçitlerle hem trafik sıkışıklığı önlenmekte hem de kaldırılan sinyalize kavşaklardan araçların transit geçmesine imkan sağlanarak, trafikteki beklemeye son verilmektedir” dedi.

“Battı çıktı” diye tabir edilen alt geçitler, viyadük, köprü ve üst geçitlerle Başkent trafiğinin önemli ölçüde rahatladığını kaydeden Başkan Gökçek, bu projelerin Türkiye’ye örnek olduğunu ve bazılarının rekor sürede tamamlandığını söyledi.


“DEV ALT-ÜST GEÇİTLERİ 53 GÜN GİBİ KISA BİR SÜREDE TAMAMLADIK”-

2012 yılında 15 adet köprü, köprülü kavşak, viyadük, alt ve üst geçit yapıldığını belirten Başkan Gökçek, bu projelerden Marşandiz Köprüsü’nün 53 gün gibi rekor sayılacak sürede yıkılarak yeniden yapıldığını, Şeker Kavşağı, Sincan Ayaş gidiş-geliş yolu, Celal Bayar Bulvarı köprü çalışmalarının tamamlanarak Başkentlilerin hizmetine sunulduğunu bildirdi. 

Aynı dönemde yapılan çalışmalardan birkaçı olan Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşak ve Şaşmaz Viyadüğü’nün yapılarak trafiğe açıldığını söyleyen Başkan Gökçek, Kuzey  Ankara  Girişi Kentsel 

Dönüşüm Projesi’nde Ankara’nın “İlk oto yol tüneli”, “Türkiye’nin en uzun alttan ısıtmalı yolu” ve “En uzun açıklıklı kemer viyadüğü”nün hizmete girdiğini dile getirdi.


2013 yılında köprü, köprülü kavşak, viyadük, alt ve üst geçit yapımında büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini bildiren Başkan Gökçek, 54 adet köprü, köprülü kavşak, viyadük alt ve üst geçit yapıldığını veya yapımının devam ettiğini söyledi.


Başkan Gökçek, 2013 yılındaki çalışmalardan örnek vererek, ODTÜ Yolu’nda yapımına başlanan köprü, alt ve üst geçitlerin yapımının devam ettiğini bu inşaatların ve bulvarın tamamlanması ile Anadolu Bulvarı’nın Konya Yolu’na bağlanacağını, Başkent trafiğinin nefes alacağını söyledi. Eskişehir Yolu Bağlıca Yolu Köprülü Kavşak kesişimi yapımı ile Eskişehir Yolu’ndaki sinyalizasyonun kaldırılarak kesintisiz ulaşım sağlandığını bildiren Başkan Gökçek, böylece trafik akışının hızlandığını ifade etti.


Başkan Gökçek, Anadolu Bulvarı üzerindeki CHP Genel Merkezi önüne yapılan 3 katlı köprülü kavşak ile de buradaki sinyalizasyonun kaldırılarak, dört bir yana hızlı bir trafik akışının sağlandığını kaydetti.


Star Ankara 


Geri Dön