20 / 04 / 2024

Ankara Belpa Buz Sarayı çatısında çökme tehlikesi!

Ankara Belpa Buz Sarayı çatısında çökme tehlikesi!

Ankara Belpa Buz Sarayı çatısının çökme tehlikesi ve 'metal Yorgunluğu' olduğu, ayrıca mevcut demir sisteminde de eğilmeler başladığını fark eden Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın bu dikkati büyük bir faciayı önledi.



Ankara Belpa Buz Sarayı çatısının çökme tehlikesi ve 'metal Yorgunluğu' olduğu, ayrıca mevcut demir sisteminde de eğilmeler başladığını fark eden Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın bu dikkati büyük bir faciayı önledi.


Ankara Belpa Buz Sarayı çatısının çökme tehlikesi ve "metal Yorgunluğu" olduğu, ayrıca mevcut demir sisteminde de eğilmeler başladığı tespit edildi.


Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Mühendislerinin yapmış olduğu inceleme sonunda "uzay çatı" sisteminde metal yorgunluk olduğu demir yapıdaki kolonlarda eğrilmeler başladığı ve çökme tehlikesi raporunun üzerine Spor bakanlığı, Belpa Buz Sarayı onarım için 5 aylık bakıma aldı.


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 1984 yılında başlayan inşaat, 1989 yılında tamamlandı. 2003 yılında kullanım hakkı Spor Genel Müdürlüğü üzerinden  Ankara  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devredilmişti. Bu süre zarfında küçük tamiratlar yapılan buz salonunda sadece 2013 yılında buz erimesi nedeniyle geniş çaplı bir bakım yapılmıştı. Yaklaşık dört ay önce farkedilen çatı demirlerindeki eğilme nedeniyle, İl müdürlüğü mühendislerine çatı ile ilgili inceleme başlattı. Çatı ile ilgili rapor bitince gerçek ortaya çıktı. Mühendisler çatı demirlerinde "metal" yorgunluğu ve eğilmeler tespit etti. Rapor üzerine buz salonu olabilecek bir facianın önüne geçildi ve salon 5 ay süreyle kapatıldı.


SPOR BAKANLIĞININ DİKKATİ FACİAYI ÖNLEDİ

Edinilen bilgiye göre Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç salonda inceleme yaptı ve kesinlikle salonun kapatılması ve acil olarak tamir edilerek sporun hizmetine açılması için talimat verdi. Ankara il müdürlüğü ve Spor Bakanlığının bu dikkati sayesinde yaklaşık olarak on takımın idman ve maçlarını oynadığı Belpa Buz Sarayı’nda, olabilecek bir facianın tedbiri alınmış oldu. Bakanlık Ankara takımlarının çatı onarımı süresinde mağdur olmamaları için, Ankara' bulunan buz salonlarında takımların idman ve maçlarını oynaması için girişimler başlattı.


BAKAN KILIÇ İNŞAATLARI İNCELEDİ

Öte yandan Spor Bakanlığının Ankara Ümitköy Çayyolu semtinde inşaatı devam eden yeni buz pisti, yüzme havuzu ve gençlik merkezinin bir an önce bitirilmesi konusunda talimat verdiği öğrenildi. Bakan Kılıç'ın önce Belpa Buz Salonu’nu incelediği ve acil çatının onarılması konusunda talimat verdiği öğrenildi. Bakan, yeni yapılan tesisleri de inceleyerek en kısa sürede Türk sporuna kazandırılması için ve inşaatın hızlandırılması konusunda hassas olunmasını istediği ifade edildi.


Bugün


Geri Dön