18 / 04 / 2024

Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü 1.9 milyar TL proje bedeliyle yükseliyor!

Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü 1.9 milyar TL proje bedeliyle yükseliyor!

Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü projesi 3 bin 704 yatak kapasiteli olacak. 42 ayda tamamlanacak olan Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü projesinde 4 bin 100 kişilik sağlık kadrosu çalışacak...




Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü projesi Çankaya ilçesi sınırlarında 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. 3 bin 704 yatak kapasiteli  Ankara  Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü projesi 1 milyar 901 milyon TL proje bedeline sahip.


Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü projesinde;


- T.C. Sağlık Bakanlığı Hizmet Binası, 

- İdari Bina, Tanı ve Teşhis Merkezi ve yanık ünitesinin bulunduğu Ana Bina, 

- Genel Hastane, 

- Kadın Doğum Hastanesi, 

- Çocuk Hastanesi, 

- Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, 

- Onkoloji Hastanesi,  

- Ortopedi ve Nörolojik Bilimler Hastanesi, 

- Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi, 

- Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi Teknik Hizmetler, 

- Klinik Oteli 

- Helikopter Pisti ve 

- Otopark yer alıyor.


Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü 1.9 milyar TL proje bedeliyle yükseliyor!


Bilkent Ankara Entegre Sağlık Hizmetleri Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından hayata geçirilen Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü projesi 42 ayda tamamlanacak. 25 yıllık işletme döneminde çalışmalar Sağlık Bakanlığı ile beraber yürütülecek. 


Sağlık Bakanlığı, 25 yıl işletme süresince Bilkent Ankara Entegre Sağlık Hizmetleri Yatırım ve İşletme A.Ş.'ye yıllık kira ödemesi yapacak. 25 yıl sonunda Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.


Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü projesi işletmeye geçtiğinde kampüste doktorlar ve hemşirelerden oluşan 4.100 kişilik bir sağlık kadrosu çalışacak. 


T.C. Sağlık Bakanlığı ile Proje Şirketi arasında paylaştırılan görevler çerçevesinde ikili yönetim sisteminde, Sağlık Bakanlığı doktorları, hemşireleri ve diğer sağlık personelini görevlendirecek, proje şirketi ise görüntüleme, laboratuvar hizmetleri, temizlik, güvenlik, yemek temini, bakım onarım, bilgi işlem, dokümantasyon, otopark ve atık yönetimi gibi destek hizmetleri yürütecek.


Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü 1.9 milyar TL proje bedeliyle yükseliyor!


Çankaya Üniversiteler Mahallesi'nde inşa edilecek olan Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü projesi Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'ne yakın konumda yer alıyor. Projenin güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi; kuzeyinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Danıştay, kuzeydoğusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kampüsleri, batısında yer alan boş alan Atatürk Orman Çiftliği arazisi bulunuyor.


Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön