25 / 04 / 2024

Ankara Birlik Mahallesi'nde çöp vadisi!

Ankara Birlik Mahallesi'nde çöp vadisi!

Ankara Birlik Mahallesi’ndeki vadide yıkılmayan gecekondularda kalan atık toplayıcıları, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Vadinin çöp yuvasına döndüğünü savunan mahalle sakinleri “Çankaya Köşkü’ne yakınında yakışmıyor” dedi.



Birlik Mahallesi’ndeki vadide yıkılmayan gecekondularda kalan atık toplayıcıları, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Vadinin çöp yuvasına döndüğünü savunan mahalle sakinleri “Çankaya Köşkü’ne 200 metre mesafedeki bu görüntü Birlik Mahallesi’ne yakışmıyor” dedi.


Çankaya Birlik Mahallesi 391. cadde üzerindeki gecekondularda kalan kağıt ve atık toplayıcılarına tepki gösteren mahalle sakinleri, yetkililerden sorunun çözülmesini istedi. Vadideki gecekondular yıkılmadığı için toplayıcıların ailece buralara yerleştiğini belirten mahalle sakinlerinden 

Şahin Koç şunları söyledi: “Birlik Mahallesi çağdaş bir mahalle. Köşke 200 metre mesafedeki bir yerde bu manzaranın olması çok üzücü. Buranın belediye tarafından vadi projesi olarak yapılacağı söyleniyordu ancak hiçbir gelişme olmadı. Çöp toplayanlar buradaki gecekondularda kalıyorlar. Arabalarıyla gün içinde topladıkları kağıtları ve atıkları buraya getirip biriktiriyorlar. Bir an önce kaldırılmasını istiyoruz.”


BALKONDAN KÜFÜR DİNLİYORUZ


Binalarının tam arkasındaki çöp yığınından kurtulmayı beklediklerini söyleyen Hüseyin Özüçelik ise “Balkonumuzun kapısını açtığımızda aşağıda birbirlerine ettikleri küfürleri dinliyoruz. Çocuklarımız sokağa çıkmaktan çekiniyor. Yeri geliyor elimizdeki ekmeği görüp isteyenler oluyor. 2 yıldır buradalar. Eşim defalarca belediyelere başvurdu. Ama çözüm üretilmedi. Atıkları buraya toplayarak depo olarak kullanıyorlar. En önemlisi de pislik sorunu zaten. Belediye birkaç defa ilaçlama yaptı ancak ilaçlamayla çözülecek bir sorun değil. Birlik Mahallesi sonuçta Çankaya’nın değerli mahallelerinden. Bu görüntü yakışmıyor” dedi.


CADDE AÇILIRSA SORUN ÇÖZÜLÜR


Mahallelinin bu durumdan muzdarip olduğunu kaydeden Birlik Mahallesi Muhtarı Kadriye Aras Keleş ise şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca müracaatta bulunduk ancak ilgilenilmedi. O vadinin içerisine giden yol normalde cadde. 391. Cadde açıldığında gecekondular yıkılır, kağıtçılar da gider. İnsanlar haklı, evlerinin hemen yanıbaşında böyle bir durumun olması rahatsızlık veriyor. Balkonuna çıkan vatandaş aşağıda o çirkin manzarayı seyretmek zorunda kalıyor. Biz de bir an önce çözülmesi için bekliyoruz.”


Hürriyet Ankara





Geri Dön