18 / 04 / 2024

Ankara boğaz projesi Bakanlar Kurulu'nda!

Ankara boğaz projesi Bakanlar Kurulu'nda!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın güneyinde yer alan İmrahor Vadisi'nden başlayan Mogan Gölü ile birleşecek olan Boğaz-kanal projesi ile ilgili olarak, "Proje bu hafta Bakanlar Kurulu'nda'' dedi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Kurulda tasdik edildikten sonra ihale yapıp o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz" dedi. Katıldığı televizyon programında, "Ankara'ya deniz getirmek imkansız, ancak artık Ankara'nın da bir boğazı olacak" diyen Gökçek, İmrahor Vadisi'nden başlayarak Mogan Gölü ile birleşecek olan Boğaz-kanal projesi için düğmeye bastıklarını söyledi. 


İstanbul'daki gibi etrafına villalar, kafe, restoran ve parkların sıralanacağı 43 kilometrelik boğaz-kanalın 5 sene içinde bitirilmesi planlanıyor. Gökçek, proje ile ilgili olarak, şunları kaydetti: 


"Para kalsın istiyoruz" 

"Proje bu hafta Bakanlar Kurulu'nda. Kurulda tasdik edildikten sonra ihale yapıp o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Büyük projeler, büyük paralar, büyük talipler ister. İmrahor Vadisi'ne yapacağımız boğaz-kanal, 1'i kilometre olacak. İnşallah arazinin bir kısmı bizim, bir kısmı da vatandaşın olan bu proje, Bakanlar Kurulu'nda tasdik edildikten sonra, bizim olan kısmını, vadiyi de içine katarak, ihale yapıp o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Mevcut arazimizle tanzimin tamamını bitirelim ve belediyenin cebinden para çıkmasın. Hatta belediyeye para kalsın istiyoruz." 



Eymir, boğazı besleyecek..

Gökçek, projeyi daha önce şöyle anlatmıştı: "Boğaz Projesi, Ankara'nın güneyinde İmrahor Vadisi'nde birinci etapta yer alacak. 11 kilometrelik dev alan etrafına villalar, kafe, restoran benzeri yerler, dinlenme alanları dizilecek. Eymir Gölü ile Gölbaşı Mezarlığı arasındaki su arıtma tesisinden elde edilecek sular, bu boğazı-kanalı besleyecek. Mogan Gölü ile birleşek proje sayesinde kanal uzunluğu 43 kilometreye kadar çıkacak." 


Milliyet Ankara


Geri Dön