24 / 04 / 2024

Ankara-Bursa hızlı tren hattı 2015 yılında hizmete girecek!

Ankara-Bursa hızlı tren hattı 2015 yılında hizmete girecek!

Ankara- Bursa hızlı trenin temeli 23 Aralık'ta atılacak ve hızlı tren hattı 2015 yılında hizmete girecek



Tamamlandığında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Hızlı Tren hattı ile entegre olacak Ankara- Bursa hızlı trenin temeli 23 Aralık'ta atılacak. Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hattından sonra Ankara-Bursa hızlı tren hattı 2015 yılında hizmete girecek. Bursa'nın 58 yıllık demiryolu özlemini giderecek olan "Bandırma-Bursa-Ayazma- Osmaneli" arasındaki Yüksek Hızlı Tren projesinin temeli ise 23 Aralık Pazar günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla atılacak. Projenin Bursa-Yenişehir arasındaki 75 kilometrelik bölümünün alt yapısını, 393 milyon lira bedelle, YSE Yapı-Tepe İnşaat iş ortaklığı 2015 yılına kadar gerçekleştirecek. Hat ile Ankara- Bursa ve İstanbul-Bursa arası seyahat süreleri 2.5 saate düşecek. 


122 kilometrelik hattın tamamlanmasıyla, İstanbul-Bursa arası da 3 veya 3,5 saate inecek. Bu durumda, İstanbul-Bursa arası seyahat süresi Ankara'ya göre yaklaşık bir saat uzun olacak. Gebze-Sirkeci arasında, banliyö hatları nedeniyle hızlı tren süratini 120 kilometreye inecek. Ayrıca, 56 kilometrelik Gebze-İzmit arasında da hızlı tren en fazla 160 kilometre hız yapılabilecek. Projenin maliyeti 800 milyon TL'yi bulacak. Bandırma- Bursa-Ayazma- Osmaneli Hızlı Tren Hattı ile Ankara, İzmir, İstanbul ve Bursa gibi metropollerin arasındaki ulaşımın kolaylaşması ve seyahat süresinin azaltılması hedefleniyor. 


Yolcu ve yük trenlerinin birlikte işletilebileceği, son yüksek hızlı tren teknolojisine ve 250 kilometre hıza uygun inşa edilen hat, bölgenin sanayisine alternatif ulaşım imkanı sunacak.


Geri Dön