23 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bahçıvanlık Kursu 20 Nisan'da başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bahçıvanlık Kursu 20 Nisan'da başlıyor!

Kursların, 20 Nisan’da başlayacak olan birinci dönem kayıtlarının dolduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, “Her dönem kurs kontenjanımız 150. Dolayısıyla birinci dönem kontenjanımız doldu" dedi




Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve kayıtları dün (30 Mart) başlayan “Bahçıvanlık Kursu”na ilk günden 180 kişi başvuruda bulundu. 

Toplam 3 dönem halinde düzenlenecek olan kursların, 20 Nisan’da başlayacak olan birinci dönem kayıtlarının dolduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, “Her dönem kurs kontenjanımız 150. Dolayısıyla birinci dönem kontenjanımız doldu. İkinci ve üçüncü dönem için kayıt almaya ise devam ediyoruz” dedi. 

10 iş günü şeklinde 2 hafta ve 3 dönem olarak düzenlenecek kurslarda, ilk 5 gün teorik ve teknik bilgilerin verileceğini ifade eden Bircan, son 5 gün ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ile Başkent’in prestij parklarında uzman hocalar eşliğinde pratik uygulamalar yapılacağını söyledi.

Kursların ücretsiz olarak yapılacağını, ikinci ve üçüncü dönem başvuruların 3 Nisan’da sona ereceğini ifade eden Ömer Bircan, ilk döneminin 20 Nisan’da başlayıp, 1 Mayıs’ta sona ereceğini kaydetti.


-İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ DÖNEM KAYITLAR SÜRÜYOR 

Kurs, resmi kurum ve kuruluşlar ile tüm vatandaşlara açık olup, katılmak isteyenlerin iki adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı - Yahya Kemal Caddesi, Tarsus Sokak No: 32 - Yenimahalle adresine bizzat başvurarak kayıt yaptırmaları gerekiyor. 

Bahçıvanlık Kursları’nın ikinci dönemi 4 -15 Mayıs, üçüncüsü ise 18 - 29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.



Ankara Büyükşehir Belediyesi

 


Geri Dön