18 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi, City People 2014'te halk oylamasına kaldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, City People 2014'te halk oylamasına kaldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kent kimliğinin korunmasına ve tanınmasına büyük katkı sağlayan aydınlatma projeleri uluslararası bir Aydınlık Şehir Ankarayarışmada, ön elemeleri geçerek 16 ülke arasındaki halk oylamasına kaldı.



City People Light 2014 başlığı altında düzenlenen uluslararası aydınlatma yarışmasında “ANKARA URBAN LIGHTING PROJECTS” adı altında Ankara’da gerçekleştirilen 22 aydınlatma projesi ile  Ankara  Büyükşehir Belediyesi yarışmada büyük ilgi gördü. Ankara’daki aydınlatma projeleri internet üzerinden halk oylaması finaline kaldı.


Youtube’da “Başkent Ankara Led’ler ile aydınlanıyor” başlığı altında https://www.youtube.com/watch?v=4cz7QDkQ7Q4 adresinde tanıtılan Ankara’nın  güzellikleri,  http://www.peoplechoiceaward.eu/  adresinde verilen link ile de Ankaralıların ve tüm Türkiye’nin beğenisine ve oylamasına sunuldu.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin internette yayınlanan gece aydınlatma projeleri ile ilgili Ankaralıları oy kullanmaya çağıran Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Sevgili hemşehrilerimizden internette hem Ankara’nın güzelliklerini görmelerini hem de oy kullanarak Ankara’yı temsil etmelerini bekliyoruz” çağrısında bulundular.


Philips Global ve LUCI (Lighting Urban Community International) işbirliği ile bu yıl 12. defa düzenlenen Yarışmada değerlendirilen en önemli nokta, şehrin kimliğine ve şehirde yaşayanların hayatına en çok değer katan aydınlatma projesinin ödüllendirilmesi olarak açıklanırken şehir yönetim otoriteleri, şehir planlamacıları, mimarlar ve aydınlatma tasarımcılarının arasında aydınlatmanın önemine dikkat çekmek de yarışmanın hedefleri arasında yeraldı.


Akıllı beyaz ışık teknolojesi ile renkli şemalar kullanarak sıcak ve zarif bir atmosferle sakinleri ve ziyaretçileri üzerinde olumlu bir hava oluşturmayı, kent kimliğini geliştirmeyi, modern siluetler ve güvenli ve cazip alanlar oluşturmayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi pek çok simge yapı ve parklar ile birlikte altgeçitler de led aydınlatma teknolojisine geçmiş ve aydınlatmada da tasarruf sağlamıştı.


Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön