29 / 03 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğinde değişiklik yapacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğinde değişiklik yapacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Faruk Erciyes, Rrevizyon çalışmaları büyükşehir sınırına yeni katılan 9 ilçe de dikkate alınarak uygulaması kolay, vatandaşların güncel ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte hazırla



Ankara Büyükşehir Belediyesi, İmar Yönetmeliği'nde kapsamlı bir revizyon çalışması gerçekleştiriyor. 2014 yerel seçimleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi sınırlarının, il sınırlarını (bütün şehir) kapsaması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine adaptasyonun sağlanması amacıyla İmar Yönetmeliği'nde kapsamlı bir revizyona gidiliyor. 


İHTİYACA CEVAP VERECEK 

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Dairesi Başkanı Ömer Faruk Erciyes, revizyon çalışması kapsammda ilçe belediyelerinin ilgili birimleriyle toplantılar yapılarak görüşlerinin alındığım belirterek," Son üç aydır gerçekleştirdiğimiz ortak hazırlıklar sonucunda, İmar Revizyonu çalışmalarında sona geldik. Büyükşehir sınırlarına yeni katılacak 9 ilçeyi de dikkate alarak gerçekleştirdiğimiz hazırlıklarımızı en kısa sürede tamamlayacağız " dedi. İmar Yönetmeliği'ne ilişkin revizyonun; uygulaması kolay, vatandaşın güncel ihtiyacına cevap verir nitelikte hazırlandığım kaydeden Erciyes, "Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut İmar Yönetmeliği de en az 30 yıllık bir tecrübenin eseridir. Ama bulunduğumuz bu durumda olduğu gibi, yerel ihtiyaçtan kaynaklanan sorunları çözmeye yönelik lokal revizyonları da zaman zaman yapmak gerekmektedir" diye konuştu. 


Yürürlükte olan İmar Yönetmeliği'nin mevcut yönüyle güncel ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte bir yönetmelik olduğuna dikkat çeken Erciyes, şunları söyledi: "Gerek 2014 yerel seçimleriyle birlikte, il sınırlarının belediye sınırı olmasıyla beraber Büyükşehir Belediye sınırının 3 kat genişlemesi, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine adaptasyon sağlanması gibi nedenlerden dolayı İmar Yönetmeliğinde kapsamlı bir revizyon çalışmasını kaçınılmaz hale getirmiştir "dedi. 


İLÇELERİN GORUŞUNU ALDIK İmar Yönetmeliği re vizyonuyla Başkent Ankara'ya yakışır bir şekilde imar uygulamalarına yön vermeyi amaçladıklarını kaydeden Erciyes, "Kapsamı geniş tutarak, ilçe belediyelermin de içinde olduğu titiz bir çalışma gerçekleştirdik. İlçe belediyelerinin ilgili kurumlarıyla toplantılar yaptık, görüşlerini aldık. Özellikle Büyükşehir sınırına yeni katılacak 9 ilçe de dikkate alınarak; uygulamasının kolay, vatandaşlarm güncel ihtiyaçlarına cevap verecek, fen, sağlık, estetik ve çevre şartlarına uygun yapılaşmaları ile Başkentimize yakışır bir revizyon çalışması gerçekleştiriyoruz " diye konuştu. 


Çalışmaların Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'mn konusunda uzman deneyimli personeliyle birlikte gerçekleştirildiğini kaydeden Erciyes, İmar Yönetmeliği revizyonunun tamamlandıktan sonra Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulacağını söyledi. 


Günboyu


Geri Dön