16 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi madenci aileleri için 6 sosyal konut yapacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi madenci aileleri için 6 sosyal konut yapacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Karaman 'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında göçük altında kalan işçi ailelerinin mağduriyetlerini gidermek amacıyla 6 adet sosyal konut yapacak...



Ankara Büyükşehir Belediyesi, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında göçük altında kalan işçi ailelerinin mağduriyetlerini gidermek amacıyla 6 adet sosyal konut yapacak. Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilen Başkanlık Yazısı'ııa göre, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle ekonomik ve sosyal yoksunluk içerisinde bulunan ailelerin barınmalarını sağlamak amacıyla 6 adet sosyal konut yapılacak. 

Konutların yapılması için gerek görülen her türlü malzemelerin tedarik edilmesi, inşaatın yapımı, proje çizimi, her türlü işleyişlerin takibinin yapılması ve maliyetlerinin karşılanması Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. 


Bütçeleri geçti 

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ilçe belediyelerinin bütçe görüşmelerine de devam ediliyor. Evren, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Keçiören ve Pursaklar Belediyeleri'nin bütçeleri oy birliği ile kabul edildi. Meclis 2. Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında gerçekleşen toplantıda, ilçe belediyelerinin 2015 mali yılı bütçelerine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporları görüşülerek onaylandı. Bütçe maddelerinin ayrı ayrı okunarak kabul edilmesinin ardından Evren Belediye Başkanı Abdülkadir Demirci, Güdül Belediye Başkanı Havva Yıldırım, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Kalecik Belediye Başkanı Eiliz Ulusoy, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, gösterilen destek için meclis üyelerine teşekkür ettiler. 

Büyükşehir Belediye Meclis toplantıları, diğer ilçeler ile Büyükşehir Belediyesi, EGÖ ve ASKİ'nin bütçe görüşmeleri ile devam edecek. 


Milliyet Ankara 


Geri Dön