29 / 03 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısı gerçekleşti!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısı gerçekleşti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, kent gündemine ilişkin önemli karar görüşüldü. Toplantının ilk günüde, çevre ilçelerde bulunan ve mahalle statüsüne kavuşan köylere, oyun parkları yapılmasına ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi.




Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısında, kent gündemine ilişkin önemli karar görüşüldü. Toplantının ilk günüde, çevre ilçelerde bulunan ve mahalle statüsüne kavuşan köylere, oyun parkları yapılmasına ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi. 

Başkan Vekili Ali ihsan Ölmez’in yönetiminde yapılan Belediye Meclisi toplantısında, Elmadağ ve Akyurt ilçe sınırlarında bulunan mezbahanelerin ilgili ilçe belediyelerine devredilmesini içeren Başkanlık Yazılarının kabulünün ardından meclis üyelerinin verdiği önergeler görüşüldü.  Ankara  ilçelerinde bulunan ve yerel seçimlerle birlikte mahalle statüsüne kavuşan köylere oyun parkı yapılmasına ilişkin önerge ile ilgili açıklama ve değerlendirmede bulunan Başkan Vekili Ölmez, geçen toplantıda nüfusu 300’ün üzerinde olan ilçelere oyun parkı yapılma kararı alındığını hatırlattı. Ölmez, “Yeni önergeyle de 200’ün üzerinde olan köyler bu hizmetten yararlanacak” dedi. Önerge oy birliği ile kabul edildi.


-TABELA KİRLİLİĞİ KARŞI ÖNLEM…

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, kentteki tabela kirliliğinin önlenmesine ilişkin önerge de ele alındı. Ankara’nın cadde ve sokaklarında bulunan düzensiz reklam ve ilan tabelalarının ‘ciddi görsel kirliliğe’ neden olduğunun belirtildiği önergede, bina cephe ve çatı reklam tabelalarının ‘mühendislik arz eden profesyonel bir çalışma sonucunda’ üretilmediğine dikkat çekildi. 

Görüntü kirliliğini önlemek ve insan hayatının emniyetini sağlamak için ‘ilan ve reklam yönetmeliğinin çağın gereği ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmesi’ ve ‘şube müdürlüğü kurulması mevcut sağlıksız tabelaların takip edilerek denetimi için görevlendirme yapılması’ kararı da oy birliği ile kabul edildi.

Önergenin görüşüldüğü sırada değerlendirmede bulunan Ali İhsan Ölmez, “Tabela kirliliği zannediyorum bütün grupların endişesidir. Bir yönetmelik olmadığı için bugüne kadar yapılmış olanlar hiçbir mühendislik marifeti taşımıyor ve tehlike arz ediyor. Bu yüzden mutlaka tabelalar mühendislik marifeti ve estetik kaygıyla yapmalıdır” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ayrıca, Çankaya İlçesi Kuşkondu Sokak’ta bulunan tarihi Ankara Evi’nin tamir, bakım ve onarımı yapılması da kararlaştırıldı.


Ankara Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön