25 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi pist yapmak istiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi pist yapmak istiyor

Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kente yarış pisti yapmayı planladığını söyledi



Süleyman Memnun, Ankara'da (A) lisansı olan pist için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in bu yönde planlarının bulunduğunu ve incelemeler yaptırdığını dile getiren Memnun, "Görevlendirdiği kişilerle yurtiçi ve yurtdışında bazı pistleri inceledik. Çünkü Büyükşehir Belediyesi (A) lisanslı bir pist istiyor" diye konuştu. Ankara'ya pistin yapılması durumunda büyük bir eksikliğin de giderilmiş olacağını anlatan Memnun, şunları söyledi: "İstanbul Park gibi bir yer düşünüyorlar. Fakat şu an İstanbul'daki sadece israf pisti olmaktan öteye gidemiyor. Pist (A) lisanslı olacak.

Uluslararası federasyonlardan bu lisans alındığında Formula 1 ve MotoGP yarışları düzenlenebiliyor. Uluslararası federasyonlar pistler için büyük yatırımlar, VİP veya köşkler istemiyor. Uygun pistin yanında makul padok alanı ve güvenlik alanları istiyor. Avrupa'nın hiç bir yerinde bir anda 100 milyon dolar harcanarak yapılan pist yok." Pistin Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde düşünüldüğünü kaydeden Memnun, "Aslında yer aramaya gerek yok. Belirli törenler için kullanılan hipodrom pist için çok uygun bir yer. Yine törenler yapılabilir. Sadece törenler için arazinin atıl durması doğru değil" diye konuştu.

Motosiklet Federasyonu ve Kenan Sofuoğlu'nun da 3-11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Büyük Ankara Festivali'ne davet edildiklerini belirten Süleyman Memnun, başarılı yarışçının gösteri sürüşü yapacağını sözlerine ekledi. (AA)


Geri Dön