28 / 03 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 3.4 milyon TL'ye arsa!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 3.4 milyon TL'ye arsa!

Ankara Çankaya'da 3.862,32 metrekare yüzölçümüne sahip olan kreş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 30 Nisan 2015 günü saat 14:00'de kapalı teklif usulü ile ihale ediliyor.



Ankara Çankaya'da 3.862,32 metrekare yüzölçümüne sahip olan kreş,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 3 milyon 476 bin 88 TL'ye satışa çıkarılıyor.



İmar kullanım alanında sosyal ve kültürel tesis ve kreş olarak kapalı teklif usulü ile sınırlı aynı hak tesis edilerek inşaat yaptırılacaktır.


Kıymeti: 3.476.088,00 TL



Satış Özellikleri;

1-        İşin tahmini keşif bedeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “2014 yılı Yapı Yaklaşık Maliyetleri Hakkındaki Tebliği” esas alınarak 3.476.088,00 TL ( Üçmilyon Dörtyüzyetmişaltıbin Seksensekiz Türk Lirası)’dır.


2-İhale 30.04.2015 Perşembe günü saat 14.00’de Hipodrom Caddesi No: 5 Kat: 18 Yenimahalle/ANKARA adresindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Binası içerisindeki Belediye Encümen Salonunda. Belediye Encümeni huzurunda.yapılacaktır.


3-İhale Şartnamesi ile diğer evraklar Hipodrom Caddesi No: 5 Kat: 14 ANKARA Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, Yeni Yerleşimler Şube Müdürlüğü’nden 08.00-17.00 saatleri arasında görülebilir


4-İhaleye katılmak için istenilen suret belgeler Noter tasdikli olacak ve bu suretlere ayrı, ayrı yevmiye numarası alınacaktır.


5-İsteklilerin sosyal ve kültürel alanda faaliyet gösteren demek veya vakıf olması ya da aynı alanlarda sosyal sorumluluk kapsamında ticari nitelikte olmayan ulusal veya uluslararası organizasyon ve faaliyetlerde bulunmuş tüzel kişilik (Ltd. Şti, A.Ş. veya holding) olması;


İsteklinin son beş yıl içinde ilan tarihine kadar, yukarıdaki paragrafta belirtilen alanlarda ve nitelikte en az iki uluslar arası (Uluslararası Katılımlı Hariç) ve en az 25 adet ulusal çapta faaliyette (Eğitim, Sempozyum, Seminer veya Organizasyon) bulunmuş olması; gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin bu faaliyetleri düzenleyici olarak ve sosyal sorumluluk kapsamında yapmış olmaları ve bunu kanıtlayıcı fatura ve ilgili belgeleri sunmaları kaydı ile ihaleye katılmak için örneğine uygun teklif mektubu ile beraber;


A- Gerçek Kişi Olması Halinde


1- Ticaret ve-veya Sanayi Odası belgesi (2015 yılı vizeli) 2- Onaylı şirket tüzüğü. 3- Noter tasdikli imza beyannamesi,


4-İşin keşif bedelinin %20’u kadar kullanılmamış nakit kredi, %20’u kadar da banka referans mektubu verilecektir.


5-Son üç yıla ait gelir ve kurumlar vergisi borcu bulunmadığına dair belge.


6-2886 sayılı kanuna göre cezalı olmadığına dair belge.


7-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına alınmış 104.282,64-TL ( Yüzdörtbin İkiyüzsekseniki Türk Lirası Altmışdört Kuruş) Geçici teminat mektubu vermesi. (Geçici teminatlar nakit para ise) Ankara Büyükşehir Belediyesi Veznesine yatırılıp alınacak alındı makbuzu verilecektir.


8-Bu işin İhale Şartnamesi ve eklerinin satın alındığına dair alındı belgesi.


B- Tüzel Kişi Olması Halinde


1)Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve-veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.


2)İlgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir.) Onaylı şirket tüzüğü.


4) Noter tasdikli vekaletname.


5)İşin keşif bedelinin %20’u kadar kullanılmamış nakit kredi, %20’u kadarda banka referans mektubu verilecektir


6)Son üç yıla ait gelir ve kurumlar vergisi borcu bulunmadığına dair belge.


7)2886 sayılı kanuna göre cezalı olmadığına dair belge


8)Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına alınmış 104.282,64-TL (Yüzdörtbin İkiyüzsekseniki Türk Lir. Altmışdört Kuruş) Geçici teminat mektubu vermesi. (Geçici teminatlar nakit para ise) Ankara Büyükşehir Belediye Veznesine yatırılıp alınacak alındı makbuzu verilecektir.


9)Bu işin İhale Şartnamesi ve eklerinin satın alındığına dair alındı belgesi.


C- Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf olması halinde,


(I- Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf Genel Merkezinin bulunduğu yerin Resmi Makamlarından Ihe İlanının yapıldığı tarihten sonra alınmış ve halen faaliyette bulunduklarına dair belgenin ibrazı.


(2- Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf Genel Kurulunca gayrimenkul alınması hususundaki Genel Kurı Kararının Noterden tasdikli suretinin ibrazı.


3-Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakfı temsil edenlerin temsile yetkili kılındıklarına dair kararın noter tas' dikli suretinin ibrazı.


4-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına alınmış 104.282,64-TL (Yüzdörtbin İkiyüzsekseniki Türk Lirası1


Altmışdört Kuruş) Geçici teminat mektubu vermesi. (Geçici teminatlar nakit para ise) Ankara Büyükşehir Belediyesi Veznesine yatırılıp alınacak alındı makbuzu verilecektir.


5-İşin keşif bedelinin %20’u kadar kullanılmamış nakit kredi, %20’u kadar da banka referans mektubu verilecektir.


6-Bu işin İhale Şartnamesi ve eklerinin satın alındığına dair alındı belgesi.


D- Ortak Girişim olması halinde,


Ortak Girişim olarak ihaleye iştirak edilmesi halinde; yukarıda istenilen belgelerin tamamı Ortak Girişimin ortaklarınca münferiden karşılanacaktır. Ancak; Teminat Mektubu, Ortak Girişim ortaklarınca müştereken karşılanacaktır.


6-İstekliler, istenilen belgelerle birlikte teklif mektuplarını en geç ihale günü saat 12.00’ye kadar ihalenin yapılacağı ENCÜMEN Başkanlığına, (Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı) makbuz karşılında verilmesi şarttır. Bu saatten sonra verilecek teklif mektupları veya herhangi bir nedenden dolayı (Telgraf ve postada) meydana gelecek gecikmeler kabul edilmez.


7-İhale için verilecek teklif mektubunda belirtilecek meblağ, rakam ve yazı ile okunaklı bir şekilde, ( Silinti, kazıntı olmayacak ) yazılacaktır.


8-İş bu ihale ilanı genel bilgi niteliğinde olup, Sınırlı Ayni Flak Tesis edilerek inşaat yaptırılması işinde, İhale Şartname hükümleri uygulanacaktır.


9-Bu İşin Şartnamesi 500,00 TL (BeşYüz) bedel karşılığında, ihale tarihinden en geç 1 gün önce Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığından temin edilebilecektir.


Geri Dön