18 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Atatürk Orman Çiftliği isim değişikliği açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Atatürk Orman Çiftliği isim değişikliği açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Atatürk Orman Çiftliği” isminin değiştirildiği iddialarının, kesinlikle doğru olmadığını, bir yanlış yazımın ajite edilmesi de ayrıca üzüntü vericidir" denildi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi,  “Atatürk Orman Çiftliği” isminin değiştirildiği iddialarının, kesinlikle doğru olmadığını, verilen bir önergede "Yenimahalle" isminin sehven yer aldığını bildirerek, "Ne Atatürk Orman Çiftliği İsmi değiştirilmiş, ne de bu yönde bir düşünce oluşmuştur. Bir yanlış yazımın ajite edilmesi de ayrıca üzüntü vericidir" denildi.


 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden; Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi tarafından bugün yapılan basın toplantısında, Atatürk Orman Çiftliği adının Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde adının “Yenimahalle Orman Çiftliği” olarak değiştirildiği iddialarıyla ilgili şu açıklama yapıldı.


“Yapılan açıklama tam anlamıyla ideolojik fırsat kirliliğinin tipik bir örneğidir. Belediye Meclisi’nde bir meclis üyesinin verdiği plan değişikliği ile ilgili önergede, Yenimahalle ilçesi sınırları içindeki  ‘Atatürk Orman Çiftliği’ ismi ‘Yenimahalle Orman Çiftliği’ olarak sehven ve eksik geçmiştir. Böylesine bir yanlışlığın üzerine ‘Atatürk'ün adı değiştirildi’ denilerek abanılması gerçekten hayret ve üzüntü vericidir. Ne Atatürk Orman Çiftliği’nin adının değiştirilmesi akıllara getirilmiş, ne de ismi değiştirilmiştir.


Atatürk İsminin, böylesine sehven bir olayda kirli ideolojiye alet edilmesi utanç vericidir. Tekrarlıyoruz. Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) adının değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Atatürk Orman Çiftliği ismi, Atatürk Orman Çiftliği olarak devam ediyor ve edecektir. Kimse öküz altında buzağı arayışına çıkmasın.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön