25 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Hacettepe Üniversitesi ulaşım açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Hacettepe Üniversitesi ulaşım açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi ve de öğrencilerinin konforlu ve de hızlı ulaşımlarının sağlanması adına yapılan çalışmaları madde madde sıraladı.



Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin otobüslerde “kart basmama” eylemini, “provakatif” olarak değerlendiren EGO, Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi ve öğrencilerinin, metrolara kolay ve hızlı ulaşımlarının sağlanması adına yapılan çalışmaları açıkladı. Açıklamayı bir duyuru şeklinde belediye otobüslerine asan EGO Genel Müdürlüğü, özellikle üniversite öğrencilerinin bu provokatif eylemlere itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.


Metrolar ve metrolara ulaşım imkanları dikkate alındığında, üniversiteye ulaşımda yolculuk süresinin 20-30 dakika kısaltılmasından, servis sayılarının artırılmasına, transfer sürelerinin uzatılmasından, asfaltlama ve yeni düzenlemelere kadar pek çok çalışmanın anlatıldığı yazıda, üniversite rektörlüğüne yapılan tekliflere de yer verildi.


 


-KONFORLU, GÜVENLİ, HIZLI VE RAHAT HİZMET


“EGO Genel Müdürlüğü olarak  Ankara  halkının ve Ankara’da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin konforlu, güvenli, hızlı, rahat ve huzur içinde toplu ulaşımını sağlamaya çalışmaktayız” ifadeleriyle başlayan açıklamada,  Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin Üniversite kampüsüne kolay ulaşımının sağlanması için gereken her türlü düzenlemenin yapılmaya çalışıldığı belirtilerek, düzenlemeler madde madde şöyle sıralandı:


     “1-Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin EGO otobüsleri ile Sıhhiye-Eskişehir yolu güzergâhından kampüse yolculuk süresi hava ve yol şartlarının durumuna göre 55-70 dakika arasında sağlanmakta iken, metro bağlantılı ring hattı uygulaması ile bu yolculuk süresi her türlü şartta 35 dakikaya (Raylı Sistem+Aktarma) indirilmiştir.


2-Şu an uygulanan 130 (Beytepe Metro- Kampüs) arası servis sayısı ve sıklığı geçen yılki 230 ve 231 (Beytepe-Hacettepe) servis sayısına göre daha fazladır.


3-Otobüslerimizin daha seri servis yapmaları ve öğrencilerimizin zaman kaybının önlenmesi amacıyla Ankara’da ilk defa yoğun saatlerde kullanılması için sadece bu bölgedeki araçlarımızın 2. kapısından da binilmesi için 2 adet Validatör (kart okuma cihazı) konulmuştur.


4-Metro bağlantılı ring seferleri sırasında üniversite çalışanlarının ve öğrencilerimizin transfer süresi 90 dakikaya uzatılmıştır.


5-Kampüs içerisinden metro istasyonuna kadar yol kullanma tasarımı ve sorumluluğu Üniversite yönetimine ait olması nedeniyle öğrencilerimizin buradaki ulaşımlarını da sağlanması için Üniversite yönetimine Beytepe istasyonu ile Kampüsü arasında kullanmaları için Genel Müdürlüğümüze ait en az 15 adet 99 model körüklü otobüsün tamamen ücretsiz olarak verilmesi teklif edilmiş olup; kuruluşumuzun bu teklifi Üniversite yönetimi tarafından kabul edilmemiştir.


6-Üniversite yönetimi kendilerine semtlerden özel servis (C Plaka) aracı ile servis yapılmalarına izin verilmesi talebi de Kuruluşumuzca kabul edilmiştir. Karar Üniversiteye yazı ile bildirilmiştir.


     7-Kampus içerisinde ulaşımın hızlı ve kolay yapılabilmesi için asfaltlama çalışması yapılmıştır.


     8-Otobüslerin trafik yoğunluğuna takılmadan rahat yolcu alabilmeleri için otobüs durak cepleri yapılmış, kolay binişler sağlanmış ve trafik yoğunluğu azaltılmıştır.”


 


-“OTOBÜSLER HAREKET ETMEYEREK, POLİS ÇAĞRILACAK”


Açıklamasını bu çalışmaların devam edeceğini belirterek sürdüren EGO Genel Müdürlüğü, öğrencilere ise şu uyarıda bulundu:


“Ancak Kuruluşumuzca yapılan tüm iyi niyetli çalışmalara rağmen kargaşa çıkarmak isteyenler ve otobüslere ücretsiz binilmesi yönünde provokatif girişimde bulunanlar olmaktadır. Bu tip eylemler yapıldığı takdirde otobüslerimiz hareket etmeyerek polis çağrılıp, aracın karakola çekilmesi sağlanacak ve eyleme katılan kişiler hakkında tüm yasal işlemler sonuna kadar takip edilecektir. Öğrencilerimizin mağdur olmamaları için provokatörlere itibar etmemeleri gerekmektedir.


Tüm öğrencilerimize saygı ile duyurulur…”

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön