29 / 03 / 2024

Ankara Büyükşehir'den 24 bin ton asfalt!

Ankara Büyükşehir'den 24 bin ton asfalt!

Başkent'in merkez ve çevre ilçelerinde aşırı sıcak günlük hayatı olumsuz etkilerken, Ankara Büyükşehir Belediyesi, 700 kişiden oluşan 74 ekibiyle, gece gündüz 2 vardiya halinde asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.




Ankara Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklığının gölgede bile 40 derecelere yaklaşmasına rağmen asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başkent'in merkez ve çevre ilçelerinde aşırı sıcak günlük hayatı olumsuz etkilerken, Büyükşehir, 700 kişiden oluşan 74 ekibiyle, gece gündüz 2 vardiya halinde asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  Ankara  genelinde 18’i gündüz, 6’sı gece olmak üzere toplam 24 asfalt serim, 31’i gündüz 6’sı gece olmak üzere toplam 37 asfalt bakım-onarım, 4 asfalt trimer kazı, 3 baca-ızgara yükseltme ve 6 yol çizgisi ekibinden oluşan günlük toplam 74 ekip ve günlük ortalama 700 kişilik personelle, çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini belirterek, "Amacımız, Ankaralı'ya en iyi, en kaliteli hizmeti en hızlı şekilde vermek” diye konuştu. 

Ankara’nın merkez ve çevre ilçeleri dahil, il genelinde günlük ortalama 24 bin ton asfalt kaplama çalışması yapıldığını belirten Başkan Gökçek, “Bunun 20 bin tonunu asfalt serim, 4 bin tonunu asfalt bakım-onarım (yama) çalışması oluşturuyor” dedi. 

Başkan Gökçek, cadde ve bulvarlardan, mahalle statüsü kazanan köy yollarına kadar yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurgulayarak, “Asfalt serim ekiplerimizin bir kısmı Büyükşehir sınırlarına yeni bağlanan ilçelerde, bir kısmı da şehir merkezinde asfalt serimi yapıyor" şeklinde konuştu.


-"ASFALT ÜRETİM TESİSLERİ ÇOĞALACAK" 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar da Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, Ankara'nın merkez ve çevre ilçelerinde, cadde, bulvar ve mahalle statüsü kazanan köy yolları dahil ihtiyaç olan yerlere asfalt döktüklerini ve bitümlü sıcak karışım (BSK) asfalt kullandıklarını söyledi. Üçpınar, şöyle devam etti:

"Asfalt üretimi, Mamak Yeni Kıbrıs, Eski Kıbrıs, Gölbaşı Karadere, Sincan Yenikent Gökler, Temelli Ücret mevkii, Çubuk Şabanözü, Kızılcahamam Çerkeş, Polatlı, Haymana Merkez, Şereflikoçhisar Aksaray mevkii olmak üzere 9 ayrı bölgede 18 tesiste (plent) yapılıp asfalt ekiplerine gönderiliyor. 

Üçpınar, Çayırhan, Bala, Akyurt ve Kazan'da da üretim tesisi kurma aşamasındayız. Bunların kurulmasıyla birlikte, asfalt serim ve bakım onarım ekiplerinin sayısı artacak, dolayısıyla çalışmalarımız daha da hızlanacak."


-ASFALT ÇALIŞMASI YAPILAN YERLER

Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Asfalt Şube Müdürlüğü tarafından son günlerde yapılan asfalt çalışmalarından bazıları şunlar :

Keçiören: Aktepe Mahallesi 951, 429, 949 ve 969 caddeleri, Basınevleri Köprülü Kavşağı; 

Çankaya: Çiğdem Mahallesi 1550, 1551, 1570 ve 1572 caddeleri; 

Altındağ: Karapürçek Mahallesi 272 Caddesi; Pursaklar İlçesi Yıldırım Beyazıt Caddesi, Yavuz Bulvarı, Mimar Sinan Caddesi, Kırgız Caddesi; 

Etimesgut: Bağlıca Mahallesi Eskibağlar Caddesi, Ayyıldız Mahallesi 1666 Caddesi; 

Sincan: Gazi Osman Paşa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy, Çalkın,  İzmir  ve Menderes caddeleri; 

Kazan: Saray Mahallesi 1022 Caddesi.

Haymana: Haymana Devlet Yolu, Tabaklı Mahallesi ile Karapınar Mahallesi bağlantı yolu; 

Beypazarı : Başağaç Mahallesi Çevre Yolu bağlantısı; Çubuk: Camili Mahallesi ile Şabanözü Mahallesi bağlantı yolu; 

Gölbaşı: Çayırlı Mahallesi ile Subaşı Mahallesi bağlantı yolu; 

Kızılcahamam: Karşıyaka Mahallesi Akasya ve Fatih Sultan Mehmet caddeleri; 

Polatlı: İstiklal Mahallesi Sanayi içi; 

Şereflikoçhisar: Sandıklı Mahallesi ile Evren Mahallesi bağlantı yolu;

Kalecik: Koyunbaba Mahallesi ile Kuyucak Mahallesi bağlantı yolu üzerinde asfalt çalışmaları devam ediyor.


 


Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön