19 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir'den AOÇ’ye spor tesisi!

Ankara Büyükşehir'den AOÇ’ye spor tesisi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftiliği'nde yer alan 131 bin 424 metrekarelik bir alanda spor tesisleri yaparak, 49 yıl süreyle bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edecek




Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da sporun ve sporcunun gelişimini desteklemek amacıyla AOÇ’de yer alan 131 bin 424 metrekarelik bir alanda spor tesisleri yaparak, 49 yıl süreyle bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edecek. Genel Müdürlük de bu tesisleri, devraldıktan sonra 3 ay içinde, sportif faaliyetlerde kullanılmak amacıyla, spor kulüplerine ve spor federasyonlarına devredecek.


Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan olağan toplantısına sunulan Başkanlık yazısında,  AOÇ tarafından 49 yıllığına tahsis edilen arazinin, Gençlerbirliği ve Ankaragücü Spor kulüplerinin kullandığı bölge dışında kalan 131 bin 424 metrekarelik alanın, 5659 Sayılı Kanun'un EK-2 maddesinde yer alan, "Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılacak protokolle, 49 yıl süreyle bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilir. Tahsis edilen spor alanlarının, spor hizmet ve faaliyetlerinde kullanılmak kaydıyla spor kulüplerine veya spor federasyonlarınca amacına uygun kullanımını teminen her türlü tedbirin alınması" hükmü doğrultusunda, Belediye Kanunu’nun 75. Maddesine göre işbirliği yapılması belirtildi.


Yazıda, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü’nün, aynı kanun kapsamında Kuruluş Kanunu'na göre spor kulüplerinin kullanımına uygun Belediye tarafından spor tesisleri yapılması ve tesis bittiği tarihten itibaren de en geç 3 ay içinde Genel Müdürlük tarafından Ankara’daki spor kulüplerine ve spor federasyonlarına tahsis edilmesi amacıyla, Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında bir protokol yapılması konusunda izin verilmesi istendi.


Daha sonra Başkanlık yazısı, oy çokluğuyla kabul edildi. 


-ŞİRİNDERE VADİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMA TASLAĞI-


Belediye Meclisi’nde, Çankaya  Şirindere Vadisi Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje alanı uygulama esaslarına ilişkin Başkanlık yazısı da oy çokluğuyla kabul edildi.


Yazıda, Karakusunlar Mahallesi sınırlarında bulunan ve "kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı” olarak ilan edilen bölgenin, Bakanlar Kurulu kararıyla, 6306 sayılı yasa kapsamında riskli alan ilan edildiği belirtilerek, bu alanda yapılacak kentsel dönüşüm projesine ilişkin iş ve işlemler için Belediye Başkanlığı'na verilen yetki doğrultusunda, tapulu hak sahipleri ve hak sahibi olmayanlar hakkında proje uygulamaya yönelik "uygulama esasları taslağı" da kabul edildi.


 



Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön