20 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir'den görme engellilere özel park!

Ankara Büyükşehir'den görme engellilere özel park!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çukurambar'da yaptığı Görme Engelliler Parkı, hizmete açıldı. Parktaki futbol sahasında, görme engelliler futbol müsabakaları yapabilecek.




Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çukurambar'da yaptığı Görme Engelliler Parkı, ziyaretçilerini bekliyor. Parkta bulunan futbol sahasında, görme engelliler futbol müsabakaları yapabilecek.


Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, görme engelliler için yapımına başladığı parkın inşaatını kısa sürede tamamlayarak hizmete açtı.


Görme engellilerin güvenli, kolay ve rahat spor yapabilmesi, dinlenebilmesi için tasarlanan park, yaklaşık 6 dönüm üzerine kuruldu. İki bölümden oluşan parkın bir bölümü, spor yapmak isteyen görme engelliler için düzenlendi. Bu bölümde futbol sahası ve yürüyüş yolları yapıldı.


Büyükşehir Belediyesi, parkın 2. bölümüne yerleştirdiği oyun gruplarıyla da çocukların eğlenmelerine olanak sağladı. Oturma gruplarının da yer aldığı parkta her şey, görme engellilerin güvenliği ve kolay kullanımı için tasarlandı. Ziyaretçilerin zarar görmemesi için en ufak ayrıntılar bile düşünüldü. Yürüyüş yolları ve sert zeminlere de iz yolları yerleştirildi.


Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi yetkilileri, parkta kullanılan malzemelerin ve araçların özel olarak belirlendiğini, ayrıca yaklaşık 2 bin metrekare de yeşil alan oluşturulduğunu söylediler.  


Yetkililer, engellilere özel yapılan parkların sayısının artırılacağını belirttiler.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön