29 / 03 / 2024

Ankara Büyükşehir'den kente estetik katan yatırımlar!

Ankara Büyükşehir'den kente estetik katan yatırımlar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, her yıl olduğu gibi 2016’da da yoğun bir faaliyet programı gerçekleştirdi. İşte o yatırımlar...




Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, her yıl olduğu gibi 2016’da da yoğun bir faaliyet programı gerçekleştirdi. Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, yıl boyunca rutin olarak 7/24 sürdürdüğü temizlik- bakım-onarım faaliyetinin yanı sıra Ankara’ya estetik katan pek çok yatırıma da imza attı.


Başkent’in temiz ve sağlıklı kalmasını sağlamak ve kent ögelerinin bakımını gerçekleştirerek günlük yaşamı kolaylaştırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, 2016 yılı içinde de köprülerin, alt üst geçitlerin bakım ve onarımı, cadde, bulvar, meydanların temizliği, kaldırım ve duvarlara yazılan yazıların silinmesi gibi birçok konuda gece-gündüz görev yaptı. 


-HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN İZLERİ SİLİNDİ…


Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sırasında, uçaklardan atılan bombaların, helikopterlerden açılan ateşin ve önüne ne çıkarsa ezen tankların çevreye ve kente verdiği tahribatları da kısa sürede ortadan kaldırdı.


Büyükşehir Kent Estetiği ekipleri, darbecilerle çatışmaların en yoğun yaşandığı gecenin sabahından itibaren Bakanlıklar, TBMM, Genelkurmay Başkanlığı,  Ankara  Emniyet Müdürlüğü, Polis Akademisi, Özel Harekat Daire Başkanlığı, Kocatepe Camii ve Kızılay çevresinde hayatın normale dönmesi için yoğun bir ekip çalışması yürüttü.


Kaldırımlardaki kırıkları, yollardaki çökmeleri, kırılan kent mobilyalarını ve heykelleri onarırken, tankların ezip yerinden söktüğü ağaçları kaldıran ekipler, ayrıca demokrasiye sahip çıkmak amacıyla günlerce vatandaşların nöbet tuttuğu meydanları da gece gündüz temizleyerek, bir sonraki birlik gecesine hazır hale getirdi. 


-YENİ YATIRIMLARA İMZA ATTI


Keçiören halkını modern bir meydana kavuşturan Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, 2016 yılında yine farklı yerlerde 25 adet havuzlu meydan düzenlemesinin yapımını gerçekleştirdi.


Yerleşim bölgelerine, sahip oldukları özellikleri yansıtan 21 adet dekoratif kent figürü yerleştiren Kent Estetiği Dairesi, eski taksi duraklarının yerine estetik ve sağlıklı yapılar yerleştirdi. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı geçen yıl 5 adet taksi durağı yapımı gerçekleştirerek, taksicilere desteğini sürdürdü. 


-BİNALAR AYDINLATILDI…


Cephe aydınlatma faaliyetlerine devam eden ekipler, bu süreçte 4 adet kamu kurumu ile birlikte 5 adet cami ve türbenin cephe aydınlatmasını yaptı.


Yargıtay Binası cephesi, Adliye ek binası, Çubuk Bekir Ağalar Konağı Kültür Merkezi ve Şereflikoçhisar Belediyesi Başkanlık hizmet binasının cephe aydınlatmasını gerçekleştiren Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı,  kentlerin aydınlık bir görünüme kavuşmasını sağladı.


Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, çevre ilçelerden Beypazarı Fetih Cami, Çamlıdere Şeyh Ali Semerkandi Hz. Türbesi, Nallıhan Nasuh Paşa Camii, Nallıhan Su Deposu Camii ve Yenimahalle Yahyalar Camisi’nin de cephe aydınlatmalarını gerçekleştirdi.


Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, yollarda güvenli ulaşım kapsamında 10 bin metre oto korkuluk yapım ve onarımını gerçekleştirirken, yaya ulaşımının kolaylaştırılması kapsamında ulaşım zorluğu çekilen noktaları da çelik ve beton merpenlerle donattı.


Geleneksel kültürü yaşatmak adına 2016 yılında Kalecik’te “Ankara Evi” tarzında Aşık Mirati Muhabbet Konağı’nın yapımını gerçekleştiren Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın geçen yıl başladığı Nallıhan’daki geleneksel “Ankara Evi”nin yapımı ise sürüyor. 


-CAMİLERE-OKULLARA DESTEK SAĞLANDI…


Eğitim yuvalarına malzeme desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, 165 okula 1605 geleneksel çocuk oyun alanları çizerek, çocukların hayal dünyasının gelişmesine katkı sağladı.


Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, 2016 yılında 109 okul ve 30 caminin bakım ve onarımını gerçekleştirirken, 35 okul ve 391 camiye de inşaat malzemesi yardımında bulundu. 


-KENTSEL DÖNÜŞÜME YIKIM DESTEĞİ


Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Tahliye ve Yıkım Şube Müdürlüğü de kentsel dönüşüm alanlarında 3074 bina/gecekondu yıkımı ve 146 yapının da tahliyesini gerçekleştirdi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön