25 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir'in imar planına tepki!

Ankara Büyükşehir'in imar planına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Mayıs 2016'da yaptığı imar planı değişikliğinin altına imza atması başkentin gündemine oturdu. Muhalefet parti milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları yapılan değişikliğe tepki gösterdi.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Mayıs 2016'da yüksek yargı üyeleri ve üst düzey bürokratlar için yaptığı imar planı değişikliğinin altına imza atması başkentin gündemine oturdu. Muhalefet parti milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları yapılan değişikliğe tepki gösterdi. 



Ankara Büyükşehir in imar planına tepki!



CHP'nin hukukçu milletvekillerinden Mahmut Tanal, Türkiye'nin gündemine damga vuran dava ve soruşturmaların olduğu bir dönemde böyle bir kararın alınmasını 'siyasi bir rüşvet' olarak değerlendirdi. Kararın yolsuzluğun başka bir çeşidi olduğunu aktaran Tanal, "Yolsuzluk ve rüşvette illa birine para vermeniz gerekmiyor. Birilerine iltimas geçmek de bir rüşvettir. Bu bir kayırmacılıktır. Kayırmacılık yapmakta bir nevi rüşvet anlamına geliyor. Parsel bazında, kişiye özgü ve adres odaklı bir çalışma yapılmıştır. Bu bir nevi siyasi bir rüşvettir. Bunun başka bir adı yok. Bunun karşılığında aklanacak acaba neler var? Ortada haksız bir zenginleşme vardır. Bunun karşılığında siyasiler ya da belediye başkanları yargıdan nasıl bir beklenti içerisine girecekler?" ifadelerini kullandı. 



Ankara Büyükşehir in imar planına tepki!



Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise İncek'teki rant hareketlerini yalandan takip ettiklerini ve alınan onlarca kararı yargıya taşıdıklarını kaydetti. Haberde geçen söz konusu ada parsellerle ilgili de şehircilik komisyonunun görüşü doğrultusunda dava açılmasına karar verildiğinin altını çizen Candan, "Bu tam bir imar rantıdır. 40 konutluk bir arsaya, bir imar değişikliğiyle 375 daire yapılmasının önü açılıyor. Böyle bir meclis kararı kabul edilemez, İncek Ankara'nın iki katlı sayfiye yeri olarak planlanmıştır. Meclis kararında 32 derslikli bir okul karşılığında imar rantı veriliyor. Bu tam bir aldatmaca, 32 derslikli bir okulun maliyeti yaklaşık 10 milyon TL. Okul karşılığı verilen 335 dairelik artışın yaklaşık maliyeti -bir daireyi 1 milyondan hesaplarsanız- 335 milyon lira. Bu insafsızlıktır. Bir imar değişikliği ile yaklaşık 258 bin asgari ücretli işçinin bir aylık maaşına denk düşen rant elde ediliyor. Bu alana dava açacağız." diye konuştu. 


Yeni Hayat


Geri Dön