27 / 04 / 2024

Ankara Çankaya'da kentsel yenilemeye ihtiyaç var!

Ankara Çankaya'da kentsel yenilemeye ihtiyaç var!

Sektör temsilcileri Ankara'da değer kaybeden eski yapıların bulunduğu bölgelerde kentsel yenilemelere ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Ankara Çankaya'da yoğunlaşan çoğu 30-40 yıllık 3-4 katlı eski yapılar özellikle son 10 yıldır aynı fiyat aralığında kaldı.



Ankara'da nüfusun önemli bölümünü barındıran ve Çankaya'da yoğunlaşan çoğu 3040 yıllık 3-4 katlı eski yapılar özellikle son 10 yıldır aynı fiyat aralığında kaldı. Ankara'nın en eski ve nezih semtlerinde yoğunlaşan bu yapıların fiyatları son 5 yıldan beri neredeyse hiç değişmedi. Ankara'da gayrimenkul sektörüne yön veren firmalardan Onursal AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Ankara'nın kentsel yapı anlamında övgüyle anlatılan bir başkent olması için mimari özelliği olmayan, çoğunda alt yapı sorunları nedeniyle yaşam konforu çok çok azalmış hatta metrukleşmiş 30-40 yıllık klasik binalardan kurtulması gerekiyor. 


YENİ STANDARTLAR SAĞLAYACAK 

Başkent Ankara'da kaliteli ve konforlu konut projelerine imza atan Elit Yapı'nm Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan ise, Ankara'nın dünyanın en hızlı büyüyen başkentlerinden biri olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: "Bu hızlı büyüme ilk başlarda plansız kentleşme ve gecekondulaşma sorunlarını beraberinde getirdi. Önümüzde altın bir fırsat var. Ankara'yı yeniden inşa edebiliriz. Yeni bir mühendislik ve mimari anlayışla baştan yapılacak Ankara'yı en çok eski semtlerin isteyeceğini düşünüyorum." yanında otopark, yol, kaldırım gibi sorunları da ayrı çile kaynağı. Bu bölgelerde ciddi reformlara ihtiyaç var" diye konuştu. Öngün, bu sorunun en az 500 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren çok önemli bir sorun olduğunun altını çizdi.


ASLINA SADIK KALINMALI 

Çayyolu'nun Beytepe ile bütünleştiği yerde inşa ettikleri Allora Beytepe projesiyle dikkati çeken MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm de, "Çankaya'da ömrünü tamamladıkları her halinden belli olan yapıların, bölgenin dokusunu bozmadan yıkılarak yenilenmesi gerekiyor. Kentsel yenileme çalışmalarındaki en büyük avantajımız binaların kat yüksekliklerinin düşük olması. Güçlü bir irade ve ayakları yere bir proje ortaya konulabilirse Çankaya bölgesi yeniden eski ihtişamlı günlerine dönebilir" dedi. 


Posta Ankara


Geri Dön