20 / 04 / 2024

Ankara Cinderesi için düğmeye basıldı!

Ankara Cinderesi için düğmeye basıldı!

Altındağ’ın yeniden yapılanması için mücadelesini sürdüren Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Beşikkaya Mahallesi Cinderesi bölgesinin yapılanması için düğmeye bastı.




Altındağ’ın yeniden yapılanması için mücadelesini sürdüren Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Beşikkaya Mahallesi Cinderesi bölgesinin yapılanması için düğmeye bastı. Bölgede yıkım çalışmalarının kararlılıkla gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Tiryaki, hak sahiplerinin evlerine kavuşabilmeleri için çalışmaları titizlikle yürüttüklerini söyledi.  Başkan Tiryaki, sabahın erken saatlerinde bölgede, ilgili müdürlerle birlikte denetimlerini gerçekleştirdi.  


“Bölgede ilk önce tapu, daha sonra yıkım mücadelesi verdik.”


Cinderesi bölgesinin normal şartlarda müteahhitlerin ilgi göstermeyeceği bir alan olduğunu, bölgeyi gecekondulardan arındırarak, burayı müteahhitler tarafından ilgi gören bir bölge haline getirdiklerini söyleyen Başkan Tiryaki “Burada ilk önce herkesi tapu sahibi yapmamız gerekiyordu. Orada gecekondusu olan herkesi, tapu tahsis belgesi olsun olmasın tapu sahibi yaptık. Bu ne demektir? Yarın burada yapılaşma olduğunda herkes, ev sahibi olacak demektir. Bunun için mücadele ettik.” dedi. 


“Biz burayı yıkmasaydık, burada 20 yıl daha yapılaşma olmazdı.”


Cinderesi’nin en kısa sürede serbest çalışan müteahhitlere devredileceğinin altını çizen Başkan Tiryaki, yürütülecek çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:  


“Buradaki çalışmaların gecikmesi konusunda vatandaşlarımızın sitemlerini anlayışla karşılıyorum. Ancak şunun bilinmesi gerekir ki, biz burada yıkım yapmasaydık, bu bölgede daha 15-20 yıl yapılaşma olmazdı. İlk önce herkesi tapu sahibi yapmak için çalıştık, daha sonra kararlı bir biçimde yıkım gerçekleştirdik. Altındağ Belediyesi olarak, hak sahipleri hiç para ödemeden bir ev sahibi olsunlar diye çabaladık. Bu çabamızı anlayışla karşılamak lazım… Şu anda bütün yoğunluğumuzla çalışıyoruz. O nedenle biraz daha anlayış ve sabır diliyorum. İnşallah burada değeri çok yüksek konutlar yapılacaktır. ” 


“Altındağ için hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” 


Bugüne kadar çok sayıda başarılı kentsel dönüşüm projesine imza attıklarının altını çizen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki,  “Altındağ’ın her bir noktası bizim için aynı öneme sahip. Her bölgeye aynı özeni gösteriyoruz. Cinderesi’ne de öyle… Altındağ için ve Altındağlı hemşehrilerim için hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi.



Altındağ Belediyesi



Geri Dön