25 / 04 / 2024

Ankara Çubuk'a 577 milyon liralık yatırım yapıldı!

Ankara Çubuk'a 577 milyon liralık yatırım yapıldı!

Çubuk’un Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olduktan sonra yapılan yatırımlar ile çok geliştiğinin altını çizen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Çubuk ilçemize yapmış olduğumuz yatırımların tamamı 577 milyon oldu” dedi




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kavşakkaya Barajı ile Çubuk-2 Barajı arasında yapımı tamamlanan14 kilometre uzunluğundaki isale hattının açılışını yaptı. Çubuk İlçesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, belediye bürokratları ile vatandaşlar katıldı.


Çubuk ilçesi başta olmak üzere Akyurt ve Pursaklar’ın da su sıkıntısı ortadan kaldıracak olan hattın açılış kurdelesinin kesimi öncesi coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar Çubuk ilçemize yapmış olduğumuz yatırımların tamamı 577 milyon oldu” diye konuştu.  


Çubuk’un Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olduktan sonra yapılan yatırımlar ile çok geliştiğinin altını çizen Başkan Gökçek, sevgi gösterileri arasında yaptığı konuşmada, “Yıllardır bu meydanda toplanırız karşılıklı sözleşiriz. Biz sözümüzü tutarız siz sözünüzü tutarsınız. Çubukla  Ankara  Büyükşehir Belediyesi her zaman el ele Çubuğu bu hale getirdi” dedi.



-“ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATACAĞIZ” 


Yatırımların Çubuk İlçesine verilen değeri gösterdiğini ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:


“Sadece bu sene Çubuk’a 50 bin metrekare kaldırım yaptık.  Bir buçuk yıl önce 450 bin ton asfalt döktük. Şu anda Akkuzullu’da asfalt çalışmaları devam ediyor. Sadece bu sene Fen İşlerinden yaptığımız yatırımların miktarı 50 trilyon civarında. Onun için bu bizim Çubuk’a verdiğimiz değerin önemini gösteriyor.”


Başkan Gökçek, ilçeye yapılacakla ilgili müjde verirken, şunları kaydetti:


 “Çok önemli projelere imza atacağız. Bunlardan ön önemlisi fuar alanının geçtiğimiz hafta ihalesi yapıldı. Teklifler alındı değerlendiriliyor. İnşallah bu hafta içerisinde neticelendirilecek. Hayırlı bir netice alıp fuarın temelini attığımız zaman Çubuk, Akyurt ve Pursaklar’a ayrı bir değer kazandıracak. Bir başka arzumuz, Melikşah’ı biliyorsunuz. Burayı ihya etmek istiyoruz. Buraya çok büyük bir tesis kuracağız. Bu da Çubuk’un değerini Allah’ın izniyle artırmış olacak. ASKİ Özlüce tesisini teslim aldı, burayı güzel bir termal tesis haline getireceğiz. Tabi çay vadisinin de önümüzdeki yıllarda değerlendirilmesi yapılacak, güzel bir rekreasyon alanı kazandırmış olacağız. İŞKUR ile işbirliği yaptık. Önümüzdeki hafta içinde her köyün içinden olmak kaydıyla toplam 150 kişiyi çevre temizlik elemanı olarak istihdam edeceğiz.”


 


-KÖYLERE KÖY ODASI MÜJDESİ


Başkan Gökçek, açılışı yapmış olduğu isale hattının özelliklerine değinerek, şöyle dedi:


“Kavşakkaya Barajı’ndan yapmış olduğumuz 14 kilometrelik iletim hattı, Çubuk-2 Barajı’na bağlanıyor. Öyle enteresan bir hat ki… Kavşakkaya’da su fazla olduğunda Çubuk-2’ye veriyor.  Çubuk-2’de fazla olduğunda Kavşakkaya’ya suyu aktarıyor. Dolayısıyla suyu hiçbir zaman boşa bırakmıyoruz. Arıtma tesisimiz 80 bin metre küp su arıtıyor. Dikkat ederseniz şimdi arıtma tesisimiz yetmiyor. 50 bin metre küp hacimli yeni yapıyoruz.”


Çiftçilerle ilgili projeler geliştirildiğini ifade eden Başkan Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:


“Bu sene çiftçilerimize vişne fidanı ve yem bitkisi dağıtıyoruz. Bu her sene gelişerek devam edecek. Bugün buraya parkın içerisine getirdik…Görürsünüz… Silaj ve paketleme araçları alıyoruz. Bu makinelerden köylümüz ücretsiz olarak yararlanacak. Bütün köylerimize bir köy odası, taziye olarak kullanılabilecek bir yer düşünüyoruz. Bunu bütün köylerimizin tamamına yapmak istiyoruz. Ama her zaman söylüyorum nereden başlayacağız. En çok oy verenden başlayacağız.”


Başkan Gökçek, açılış konuşmasının ardından Çubuklu vatandaşlara siyasi uyarılarda bulundu. Gökçek, Üst akıl olarak tabir ettiği Uluslar arası güçlerin Türkiye istikrarının sürmesini engellemek amacıyla her türlü girişimi yaptığını örnekleriyle anlattı.


 


-50 YILLIK SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK


Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da Büyükşehir Belediyesi tarafından Çubuk ve çevresine yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Gökçek’e teşekkür ederek şunları söyledi:


“Çubuk 2 Barajı ömrünü doldurmuş, tarihinin en dip dönemlerini yaşamaktaydı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, daha önce buraya geldiğinde bize bir söz vermişti ve demişti ki; ‘Kavşakkaya Barajı’ndan Çubuk 2 Barajı’na ve oradan da Çubuk Arıtma Tesisi’ne yapılacak bir hatla Çubuk’un elli yıllık ihtiyacını gidereceğiz’ demişti. Bugün bu sözün tutulduğunu görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e, şahsım ve sizlerin adına çok teşekkür ediyorum”



Ankara Büyükşehir Belediyesi

 


Geri Dön