25 / 04 / 2024

Ankara Dikmen Vadisi'ndeki çöpler emlak satışlarını etkiliyor!

Ankara Dikmen Vadisi'ndeki çöpler emlak satışlarını etkiliyor!

Ankara Hürriyet’in daha önce defalarca gündeme getirdiği, Başkent’in önemli rekreasyon alanlarından biri olan Dikmen Vadisi’nin çöplüğe dönen 4 ve 5’inci etapları görenleri hayrete düşürüyor.



Atık toplayıcıların geri dönüşüm merkezine çevirdiği Dikmen Vadisi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği Demir Köprü, vadinin iki yüzünü ortaya çıkarıyor. Demir Köprü’nün bir tarafı modern rezidanslar, yemyeşil rekreasyon alanlarıyla göze çarparken, diğer tarafında ise toplayıcıların kurduğu naylon çadırlar, geri dönüşüm için toplanan ve çöp dağına dönüşen atıklar dikkat çekiyor.


REZİDANSLARIN YANI ÇÖP

Vatandaşların şikayetleri üzerine  Ankara  Hürriyet, bölgeyi fotoğrafladı. Vadinin 4 ve 5’inci etaplarında daha önce de şikayet konusu olan çöp dağlarının gittikçe büyüdüğü ve bölgenin geneline yayıldığı dikkat çekti. Çöp toplayıcılar, vadinin tabanına kurdukları naylon çadırlarda yaşamlarını sürdürürken, çadırların etrafına park eden Gaziantep, Şanlıurfa ve Suriye plakalı araçlar da gözden kaçmadı. Sinan Caddesi tarafından bakıldığında Turan Güneş Bulvarı’nda yükselen milyonluk rezidansların çok yakınındaki çöplük manzarası vatandaşların da tepkisini çekiyor.  


BÜYÜKŞEHİR NEYİ BEKLİYOR

Çevre sakinleri, Demir Köprü’nün vadiyi gözle görülür biçimde ikiye ayırdığını belirtti. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, “Köprünün üzerine bir tarafa baktığınızda yeşillik ve güzellik görüyorsunuz ancak diğer tarafa geçince manzara tamamen değişiyor. Rezidanslarla çöplüğün arasındaki mesafe 100 metreden bile az. Ankara’ya yakışmayan bu manzarayı değiştirmek için Büyükşehir Belediyesi neyi bekliyor” diye tepki gösterdi. Vatandaşlar, bölgedeki bu manzaranın gece saatlerinde daha tehlikeli olduğunu ve çoğu zaman korkudan dışarıya çıkamadıklarını da kaydetti.


EMLAK SATIŞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

DİKMEN Vadisi’ndeki olumsuz manzaranın bölgedeki konut satışlarını da kötü yönde etkilediğini savunan bölge sakinleri, “Çöp manzarası ve kokudan dolayı kimse burada ev almak ya da kiralamak istemiyor. Yıllardır boş duran daireler ve binalar var” dedi.


İHALE İKİ KEZ ERTELENDİ

Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi’nde yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde, bölgenin 4 ve 5’inci etaplarında yer alan toplamda 234 bin 268 metrekarelik 9 parsel arazinin satışı için geçtiğimiz yıl 27 Kasım’da ve 11 Aralık’ta ihale düzenlemişti. Vadi sakinleri 24 Kasım’daki ihaleyi Büyükşehir Belediyesi önünde protesto etmiş ve çıkan olaylarda 7 kişi gözaltına alınmıştı. İhale, Büyükşehir Belediyesi’nin 9 parseli tek bir firmaya satmak istemesi ancak katılımcılardan böyle bir talep gelmemesi nedeniyle ertelenmişti. 11 Aralık’ta yeniden yapılan ihale aynı şartlar nedeniyle tekrar ileri bir tarihe ertelenmişti.


Hürriyet Ankara


Geri Dön