25 / 04 / 2024

Ankara Dikmen'de çöp tepe!

Ankara Dikmen'de çöp tepe!

Dikmen’deki verici istasyonlarının çevresinde oluşan çöp tepeleri, manzaranın önüne geçti. Bölgenin döküm sahası olmadığını belirten vatandaşlar, kaçak olarak gerçekleştirilen çöp ve moloz dökümlerinin engellenmesini istedi.



Ankara Dikmen’deki verici istasyonlarının çevresinde oluşan çöp tepeleri, manzaranın önüne geçti. Bölgenin döküm sahası olmadığını belirten vatandaşlar, kaçak olarak gerçekleştirilen çöp ve moloz dökümlerinin yetkililerce engellenmesini istedi.


Dikmen Tepesi’nde yer alan Keklikpınarı verici istasyonlarının bulunduğu geniş arazi, izinsiz dökülen hafriyat ve bilinçsiz kişilerce bırakılan evsel atıklar nedeniyle çöplüğe döndü. Ankara’nın seyir teraslarından olan bin 61 metre yükseklikteki bölgede oluşan çöp tepeleri, manzaranın önüne geçti. Bölgede yaşanan çevre kirliliği ile vatandaşların şikayetlerini defalarca gündeme getiren  Ankara  Hürriyet, çöplüğe dönen verici istasyonlarının çevresini bir kez daha fotoğrafladı.


ÇÖP VE MOLOZ YIĞINLARI


Tepede, vericilerin bulunduğu alanın etrafından geçen 878. Sokak boyunca yolun her iki yanı da çöp ve moloz yığınlarıyla dolu. Bazı noktalarda ise molozlar yolun üzerine bırakılmış durumda. Alt kısmında lüks konutların bulunduğu boş arazide ise yıllardır dökülen moloz ve hafriyat nedeniyle küçük tepelerin oluştuğu görülüyor. Mahalle sakinlerinin iddialarına göre geceleri alkol alemlerinin yapıldığı bölge ise boş alkol şişeleri ve meşrubat kutuları ile dolu. Tepede, vericiyi çevreleyen ve ‘Girmek yasaktır’ yazılı uyarı levhalarının bulunduğu tellere de zarar veriliyor. Denetimin olmadığı bölgede tellerin altından başlayıp, alemlerin yapıldığı noktalara kadar uzanan patika yollar oluşmuş durumda.


DENETİM VE TEMİZLİK ŞART


Bölgenin asayiş açısından sıkıntılı olduğunu belirten ve yetkililerin denetimsizliğinden yakınan mahalle sakinleri ise çöplüğe dönen tepenin temizlenmesini istiyor. Durumda tepki gösteren vatandaşlar şunları söyledi:

“İstasyonun çevresi çöp ve moloz yığınlarıyla dolu. Burası döküm sahası değil. Yani kaçak bir döküm var. Yasak olan bölgede yapılan gece alemleri ise cabası. Kentin en yüksek noktasının çöplüğe dönmesine göz yumamayız. Denetimler artırılmalı, bölge temizlenmeli. İnsanların nefes alıp, şehri seyredebileceği bir yer haline getirilmeli.”


Hürriyet Ankara






Geri Dön