27 / 04 / 2024

Ankara EGO Söğüt İnşaat'a mı satılacak?

Ankara EGO Söğüt İnşaat'a mı satılacak?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in belediyeye ait EGO'yu (Elektrik, Gaz, Otobüs) satmak için hazırlıklara başladığını söyledi.



CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in belediyeye ait EGO'yu (Elektrik, Gaz, Otobüs) satmak için hazırlıklara başladığım söyledi. Emir, Ankara'da şehir içi ulaşıma yapılan yüzde 20'lik zammın arkasında EGO'nun satışının olduğunu söyledi. "EGO'da çok kirli işler oluyor; burnumuza pis kokular geliyor" diyen Emir, EGO'ya ait 1.280'i doğalgazlı olmak üzere 1.800 otobüs olduğunu, doğalgaz tanklarının 10 yılda bir denetlenmesi gerektiği halde denetimlerin yapılmadığı yönünde bilgiler geldiğini ifade etti. 


OTOBÜSLER ÇALIŞTIRILMIYOR 


Ayrıca, otobüslerin yüzde 30-40'ının özellikle çalıştırılmadığını, parçalarının aciliyet dışında değiştirilmediğini belirten Emir, EGO'nun kaderine bırakılıp itibarsızlaştırılarak özelleştirmeye mecbur hale getirilmeye çalışıldığını savundu. Emir, iddialarım şöyle dile getirdi: "Bütün amaç EGO'yu özelleştirmek, çok değerli arsalan, otobüsleri ve mal varlığıyla yandaş bir firmaya peşkeş çekmektir. Yandaş firma ise şimdiden belli, belediye ihalelerini tek başma alan Söğüt İnşaat'tır. Bu firma, Gökçek belediye başkam olduktan iki yü soma kuruldu ve ışık hızıyla büyüdü. Belediyenin yol ve köprü ihalelerinin neredeyse tamamım Söğüt İnşaat alıyor. 


Sadece 2009-2011 yıllan arasında Ankara'da ajdığı ihale tutan 4.1 milyar lira. Bu firma SGK'dan aldığı sahte 'borcu yoktur'yazısıyla ihalelere girip kazandı. EGO şimdi bu firmaya satılacak."


Zam, pastanın çileği oldu  


MURAT Emir, geçtiğimiz 1 Şubat'ta "Ankara'da toplu taşımaya zam yapılacak" iddiasında bulunduklarım, 2 Şubat'ta da iddianın gerçekleştiğini ve şehir içi ulaşıma yüzde 20 zam yapıldığım söyledi. Bu zammın, özelleştirmenin bir hazırlığı olduğunu ifade eden Emir, "Yapılan bu zam, EGO'yu alacak firmaya yani bizim tahminimize göre Söğüt İnşaat'a sunulacak pastanın üzerine çilek oldu. Buradan iddiamızı ortaya atıyoruz ve soruyoruz: EGO'yu özelleştirecek misiniz, otobüs şirketini özelleştirecek misiniz ve bu özelleştirmeyi her zaman yaptığınız gibi Söğüt İnşaat'a, adrese teslim bir ihaleyle verecek misiniz? Bu soru çok açıktır ve ivedilikle cevabı beklenmektedir" dedi. 



Haber Birgün Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


CHP Ankara Milletvekili Emir, emeklilik operasyonu başlatılan EGO'nun, belediyenin yol ve köprü ihalelerinin neredeyse tamamını alan Söğüt inşaat'a verilebileceğini bildirdi CHP Ankara Milletvekili Murat Emir. emeklilik operasyonu başlatılan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki EGO'nun özelleştirileceği ve bu özelleştirmenin "adrese teslim" bir ihaleyle Söğüt İnşaat'a verilebileceğini belirtti. 


Amaç EGO'yu satmak TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla EGO'nun özelleştirileceği ile ilgili iddiaları gündeme taşıyan Emir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkam Gökçek'iıı, belediye aracılığıyla yürütülen birçok faaliyeti özelleştirme yoluyla özele devrettiğini vurgulayarak şunları kaydetti: "EGO'da çok kirli işler oluyor. 5 bölge müdürlüğünde doğalgaz dolum istasyonları var ve otobüslerdeki doğalgaz tanklarının 10 yılda bir denetlenmesi gerekirken bu denetlemenin yapılmadığı yönünde bilgiler ulaşıyor. 

Neden yapılmadığını sorduğumuzda cevap alamıyoruz. Yine bu dolum istasyonlarının güncel standartlara uyumlu yapılmadığı konusunda da iddialar var. EGO otobüsleri kaderine terk edilmiş. Bunlarla bitmiyor. 


EGO'yu itibarsızlaştırmak ve düzgün çalışmadığını halka göstermek için otobüslerin yüzde 30 ile 40"lık bir bölümü bilinçli şekilde hizmete sokulmuyor. Amaç EGO'yu özelleştirmek, niyetleri EGO'yu satmaktır." Adrese teslim ihale EGO'nun önce itibarsızlaştırılacağı, sonrasında da yandaş bir firmaya peşkeş çekileceğini öğrendiğini aktaran Emir, "Bu firma hepimizin yakından bildiği Söğüt inşaat. Gökçek. 1994 yılında belediye başkanı olduktan iki yıl sonra kurulan ve ışık hızıyla gelişmeye başlayan, belediyenin yol ve köprü ihalelerini neredeyse tamamını alan firmadır. Sadece 2009-2011 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediycsi'nden aldığı ihale miktarının toplamı 4.1 milyar liradır. EGO'yu özelleştirecek misiniz, otobüs şirketini özelleştirecek misiniz ve bu özelleştirmeyi her zaman yaptığınız gibi Söğüt İnşaat'a, adrese teslim bir ihaleyle verecek misiniz? Bu soru çok açıktır ve ivedilikle cevabını beklemektedir" ifadelerini kaydetti. 


Birgün


Geri Dön