19 / 04 / 2024

Ankara Elmadağ Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi başlıyor!

Ankara Elmadağ Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi başlıyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Elmadağ Belediye Başkanlığınca yürütülmekte olan Elmadağ Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi başlıyor.



T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Elmadağ Belediye Başkanlığınca yürütülmekte olan Elmadağ Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi hakkında bilgiler veren Başkan Şahin ; “71,5 hektarlık alanda gerçekleşecek olan Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projemizin Toplam proje alanında 5 adet Dini Tesis, 2 adet Eğitim Tesisi, 2 adet Sosyal­ Kültürel Tesis, 2 adet Aile Sağlık Merkezi, 1 adet Belediye Hizmet Alanı ve 1 adet Spor Tesisi yapılacaktır.


Yapılacak olan konutların 1.250 adedinin hak sahiplerine borçlu veya borçsuz olarak verileceği planlanmıştır. Artan konutların proje fizibilitesi içerisinde dışa satışlarda kullanılacaktır. Proje alanında özelikle topoğrafik yapı göz önüne alınarak 3 ile 8 kat arasında konutları barındıran 5 konut tipi çalışılmıştır. Üretilecek konutlar 2+1, 3+1, 4+1 olacak şekilde 78 metrekareden 149 metrekareye kadar çeşitlilik göstermektedir.Başkan Şahin ; “Tanıtım kontrollük ve pazarlama binası” yapım işi ihalesi yapılmış olup, inşaatı tamamlanmak üzeredir.” dedi. Çok kısa zamanda 596 konutluk 1. etabın temellerinin atılacağını da belirtti.


Anadolu


Geri Dön