29 / 03 / 2024

Ankara Emek ve Bahçelievler'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Ankara Emek ve Bahçelievler'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Ankara'nın parlak günlerini arayan kentin en eski ve gözde semtlerinden Emek ve Bahçelievler'de sessiz sedasız bir değişim gerçekleşiyor. Ömrünü dolduran yapıların yenilendiği iki semtte bu yıl içinde 29 apartman yıkıldı, 100 bina için izin alındı.




Bir dönem Ankara'nın en lüks semtlerinden olan Emek ve Bahçeli'nin tahtı sallanmaya başladı. Kentin çeşitli yerlerinde yapılan lüks konutlar, bu semtlerin popülerliğinin kaybolmasına neden olurken, onların yerini Çayyolu, Ümitköy ve Oran gibi semtler aldı. 

Parlak günlerini arayan Bahçelievler ve Emek'te son dönemde sessiz sedasız bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Çankaya'nın iki gözde semti adeta baştan aşağı yenileniyor. 

Eski popülerliğini kazanacak Ömrünü dolduran binalar, yenileme çalışmaları kapsamında müteahhitler tarafından kat karşılığında yeniden inşa ediliyor. Büyük bölümü 50 yaşın üstünde olan apartmanlar yıkılarak yerlerinde yeni ve lüks konutlar yükselmeye başladı. Hemen her yerinde inşaatlar yapılan iki semtin önümüzdeki yıllarda eski popülerliğini kazanacağı düşünülüyor. 

9 Ayda 129 bina Çankaya Belediyesi verilerine göre Bahçeli ve Emek'te son 9 ayda 29 eski apartman yıkıldı. 

Bunların yerlerini ise yeni binalar almaya başladı. Yeni yapılan apartmanlarla bölgenin eskiyen yüzü de yenilenmeye başladı. Çankaya Belediyesi yetkilileri, iki semtte hızlı bir şekilde yenilenme çalışması yürütüldüğünü ifade ederek, "Yılbaşından bu yana, yenilenen 29 bina dışında 100 binaya, inşaata başlanmadan önceki ilk belge olan imar çapı verdik" dedi. 

Altın gibi değerleniyor Emek Mahallesi'nde Emlak Müşavirliği yapan Filiz Karaoğlu, bölgede son dönemde başlayan inşaatların sayısının ciddi oranda arttığını söyledi. Karaoğlu, eski ve ömrünü dolduran yapıların yıkılarak yerine yenilerinin inşa edildiğini belirterek, "Apartman sakinleri eskiyen evlerini yenileme yolunu seçiyor. Zaman içinde eskiyen semt tekrar yenilenip popüler hale geliyor" dedi. Karaoğlu, yenilendikten sonra apartmanların değerlerinin neredeyse iki katı arttığının altını çizerek, "Apartmanlar yıkılmadan önce 250 ile 350 bin TL arasında alıcı bulurken, yeniledikten sonra 500 bin ile 750 bin TL arasında satılabiliyor" dedi. 



Ticari Hayat


Geri Dön