24 / 04 / 2024

Ankara Engelsiz Meslek Lisesi'nin temeli atıldı!

Ankara Engelsiz Meslek Lisesi'nin temeli atıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı ve SERÇEV arasında imzalanan protokol kapsamında inşaatı TOKİ tarafından yapılacak Engelsiz Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katıldığını anımsatan Türkeş, "Bu okul türünün ilk örneği. " dedi.



Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy ve beraberindeki heyeti kabul etti.


Türkeş, Başbakanlık Çankaya Köşkü'ndeki makamında gerçekleşen kabulde, serebral palsili hastalarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.


Milli Eğitim Bakanlığı ve SERÇEV arasında imzalanan protokol kapsamında inşaatı  TOKİ  tarafından yapılacak Engelsiz Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katıldığını anımsatan Türkeş, "Bu okul türünün ilk örneği. İnşallah daha fazlası yapılabilir. Okul en kısa zamanda tamamlanacak. SERÇEV bana bu şeyleri öğretiyor. Benim belki görünürlük açısından bu tip şeylerde katkım oluyorsa oluyor ama ben sizin toplantılarınıza ilk gelmeye başladığımdan beri epey şey öğrendim. Daha da öğreneceğimi umuyorum" dedi.


 SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy de Türkiye'de 600 bin serebral palsili hastası bireyin olduğunu, dernek olarak bu hastaların eğitim, sağlık ve istihdam konusundaki sorunlarına merhem olmaya çalıştıklarını anlattı. 


Tuğrul Türkeş'in, Türkiye'de ve dünyada ilk olacak engelsiz meslek lisesinin temel atma töreninde derneklerini onurlandırdığını vurgulayan Ersoy, "Bu okulların yaygınlaştırılması için bize öncü oldunuz. Çok teşekkür ediyoruz. Acılı bir gündeyiz, yüreklerimiz yanıyor ama sizlerle beraber olmak bize ve çocuklara güç veriyor" diye konuştu.


Kabulde, serebral palsili hastası çocuklar ve aileleri de yer aldı.


AA


Geri Dön