29 / 03 / 2024

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşasına 60 milyon avro kredi!

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşasına 60 milyon avro kredi!

Türkiye'deki yatırım potansiyeli ve girişimcisine geri dönüşüm kazancı uluslararası bankaların da dikkatini çekiyor.




Türkiye'deki yatırım potansiyeli ve girişimcisine geri dönüşüm kazancı uluslararası bankaların da dikkatini çekiyor. Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Başkanı İhsan Uğur Delikanlı, Türkiye'nin 36 proje için kullandığı 865 milyon avroluk finansmanla üye ülkeler içinde Rusya'nın ardından ikinci sırada yer aldığını belirtti.


TEK KALEMDE TÜRKİYE


Hedeflerine ulaştıkları Türkiye'ye yönelik yüksek talebin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini öngördüklerini anlatan Delikanlı, bankanın Türkiye'de bugüne kadar, enerji, altyapı ve sağlık sektörlerine 865 milyon avroluk finansman sağladığını ifade etti. Delikanlı, “Son iki yılda Türkiye'ye ilişkin hedefler aşıldı. Mevcut yüksek talebin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Türkiye'nin son yıllarda ortaya koyduğu projelerle bankanın portföyündeki payını artırdığını belirten Delikanlı, “Yenilenebilir enerji, kentsel altyapı ve sağlık gibi kilit sektörlerde Türkiye'ye geniş çaplı finansal destek sağladık. Ankara'da inşaatı devam eden Etlik Entegre Sağlık Kampüsü projesi için kullandırılan 60 milyon avroluk kredi, bankanın üye ülkelerde tek kalemde sağladığı en yüksek finansman oldu” diye konuştu. Delikanlı, Türkiye'nin dinamik ekonomisi ve büyüme potansiyeliyle üye ülkeler arasında öne çıktığını kaydetti.


364 PROJE İÇİN 4,7 MİLYAR AVRO


Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, KEİ'nin 11 üye ülkesi (Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Moldovya, Romanya, Rusya, Türkiye ve Ukrayna) tarafından kuruldu ve faaliyetlerine 1999'da başladı. Banka, bugüne kadar üye ülkelerde 364 proje için 4,7 milyar avro finansman sağladı. Bankanın amacı, hissedar ülkeler arasında kalkınmayı hızlandırmak.


TL TABANLI TİCARET


Delikanlı, ticarette Türk lirası kullanılmasına ilişkin, “Geçtiğimiz iki yılda üye ülkelerden Romanya ve Gürcistan'da yerel para birimleriyle başarılı faaliyetlerde bulunduk. Buradan edindiğimiz tecrübe, Türk lirası tabanlı ticareti üye ülkeler arasında geliştirmemize yardımcı olacaktır” ifadesini kullandı.


Yeni Şafak 


Geri Dön