19 / 03 / 2024

Ankara gökdelenlerin de Başkenti oluyor!

Ankara gökdelenlerin de Başkenti oluyor!

Ankara'daki gökdelenler sektörün yeni yükselen değeri olmaya başladı. Son proje ise İTO Yatırım tarafından Oran'da hayata geçirilen 185 metrelik One Tower Diplomatique oldu. İşte ayrıntılar...



Ankara'daki gökdelenler sektörün yeni yükselen değeri olmaya başladı. Son proje ise İTO Yatırım tarafından Oran'da hayata geçirilen 185 metrelik One Tower Diplomatique oldu


Başkent Ankara'nın klasik konut yapısı, yerini gökdelen projelerine terk ediyor. İş kuleleriyle başlayan 'yükseklik' akımı konut projelerine de etki edince, Başkent'te evlerin konumu bulutlara çıktı. Kentin en seçkin yerleşim yerlerinden Oran'da hayata geçirilen One Tower Diplomatique konut projesi ise 185 metrelik yüksekliğiyle Ankara'nın en yüksek konut kulesi olarak dikkati çekiyor. 


'Ankara dönüşüyor'


Projeye imza atan İTO Yatırım'ın ortaklarından Özkan Özçelik, Ankara'nın son yıllarda yaşadığı dönüşüm sayesinde dünya başkentine yakışan bir görünüm kazanmaya başladığını ifade ederek, "Türkiye genelindeki dönüşümden  Ankara  da nasibini alıyor. Başkent şu an hem ofis hem de konut yapıları bakımından farklı bir görünüme büründü. Kentin neredeyse her bölgesinde yüksek katlı binaları görmek mümkün" dedi.

 

Özçelik, dev iş merkezleriyle başlayan sürecin konut projelerini de etkilemeye başladığını ifade ederek, "Ankaralı yüksekliğe alışmaya başladı. Kentin en yüksek konut kulesi olan 185 metre yüksekliğindeki One Tower Diplomatique de bu özelliğiyle oldukça dikkati çekti. Projemizde konut sahiplerine standartların üstünde, 'Başkent'in Zirvesi'nde' bir yaşam sunuyoruz" diye konuştu.


One Tower Diplomatique'in kentin tüm ışıklarını gören 360 derece manzarasıyla da konut sahiplerine görsel şölen sunduğunun altım çizen Özçelik, İngiltere'de yapılan "rüzgar testi" sayesinde de projenin en üst katı olan 48'inci katta bile rüzgarın sert etkilerinin hissedilmeyeceğini vurguladı. 


Göğe yükseliş TÜBİTAK'la başladı!


Ankara'da yapıların göğe yükselişi TÜBİTAK Merkez Binası ile başladı, Dikmen Vadisi Kuleleri'yle devam etti. Zaman içinde Portaş Kuleleri, Via Twins, TOBB Kulesi, Sheraton Ankara, Nata Vega, Portakal Çiçeği Tower, Park Vadi Çankaya Towers, Park Oran, Next Level Ofis, Yelken ve The Paragon Tower gibi projeler yükseldi.


Yeni Yüzyıl




Geri Dön