16 / 04 / 2024

Ankara Gölbaşı'nda sahte tapu şebekesi yakalandı!

Ankara Gölbaşı'nda sahte tapu şebekesi yakalandı!

Gölbaşı'nda sahte belgelerle sahiplerinden habersiz arsa satışı yapan çetenin 7'si tapu memuru, 10'u emlakçı 17 üyesi yakalandı. Gölbaşı'nda tapu dolandırıcılığında 2'nci dalga operasyonu yapıldı.



İlk dalgada sahte tapu şebekesinin sahtecilik koluna düzenlenen operasyonla 7 kişi tutuklanmıştı. 2'nci dalgada ise şebekeye yardım ve yataklık eden 7 tapu memuru ile arsaları alacak üçüncü şahısları ayarlayan 10 emlakçı gözaltına alındı.  Ankara  Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 2015 yılının Ağustos ayında Gölbaşı'nda arsa sahiplerinden habersiz yüksek değerli arsa ve tarlaların tapu memurlarının yardımıyla sahte kimlik ve dosyalar ile üçüncü kişilere satıldığı yönündeki şikâyet üzerine harekete geçti. Şebekenin sahtecilik koluna 31 Aralık 2015'te düzenlenen operasyonda 7 kişi tutuklandı. 


VERİLERİ SATTILAR 

Rayiç bedeli yüksek ve sahipleri yurt dışında olan arsa ve tarlaları hedeflerine koyan dolandırıcıların, arsa sahiplerinin kişisel verilerini memurlar vasıtasıyla sahtecilere sattığı tespit edildi. Sahtecilerin ise bu kişisel verilerle sahte kimlik ve belgeler hazırlayıp yine memurlar aracılığı ile gerçek arsa sahibinin dosyasını değiştirdiği belirlendi. Müşteriyi ise şebekenin emlakçı kolunun sağladığı kaydedildi. 2'nci dalgada gözaltına alınan 17 şüpheliden 7'si adli kontrolle, 2'si savcılıkta, 5'i şubede serbest kaldı. 3 kişi ise tutuklandı. Tutuklanan şahısların 2'sinin tapu memuru, 1'inin de emlakçı olduğu öğrenildi. 



Sabah Ankara


Geri Dön