28 / 03 / 2024

Ankara Haymana'nın 90 sorunu meclis gündeminde!

Ankara Haymana'nın 90 sorunu meclis gündeminde!

Ankara Milletvekili Levent Gök Ankara'nın Haymana ilçesine bağlı çeşitli mahallelerin yol ve ulaşım sorunları, elektrik hizmeti ile kanalizasyon hizmeti ile ilgili sorunlarını meclise taşıdı..



Ankara Haymana nın 90 sorunu meclis gündeminde!


Ankara Milletvekili Levent Gök Ankara'nın Haymana ilçesine bağlı çeşitli mahallelerin yol ve ulaşım sorunları, elektrik hizmeti ile kanalizasyon hizmeti ile ilgili sorunlarını meclise taşıdı.


Gök 5 soru önergesi olmak üzere toplamda 90 soru hazırladı. Hazırladığı soruları Başbakan Davutoğlu'na ileten Gök, Haymana'nın hemen hemen bütün mahallelerinin sorunlarına değindi.


Levent Gök'ün soruları


1. ÖNERGE

1-   Haymana İlçesi SÖGÜTTEPE Mahallesinin cami minaresi ve cami bakımının yapılması ne zaman gerçekleştirilecektir? Köy Konağı yapılması programa alınmış mıdır?


2-   Haymana İlçesi YEŞİLYURT Mahallesi Caminin bakım ve onarımı ile çevresinin düzenlenmesi ve köy içinde harabeye dönüşmüş yapıların yıkılması işleri için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


3-   Haymana İlçesi İNCİRLİ Mahallesinde Büyük bir ihtiyaç olduğu belirtilen Köy Konağı yapımı ne zaman gerçekleştirilecektir?


4-   Haymana İlçesi DEVECİ Mahallesinin toplantı salonu bulunan bir köy konağı ihtiyacı ne zaman karşılanacaktır?


5-   Haymana TEPEKÖY Mahallesinde Caminin onarımı ve bakımı programlanmış mıdır? Köy konağı ne zaman yapılacaktır?


6-   Haymana İlçesi SERİNYAYLA Mahallesine Köy konağı ne zaman yapılacaktır?


7-   Haymana İlçesi ALTIPINAR Mahallesinde Kuran Kursu ile çevre düzenlemesi yapılması için ne zaman talimat vereceksiniz?


8-   Haymana İlçesi CİNGİRLİ Mahallesinde Caminin bakım ve onarım işi programlanmış mıdır?


9-   Haymana İlçesi GEDİK Mahallesinde köy konağı ne zaman yapılacaktır? Çocuk parkı yapılması talebi programa alınmış mıdır?


10-   Haymana ilçesi DEVECİPINARI Mahallesinde Caminin bakımı ve onarımı ne zaman yapılacaktır?


11-   Haymana İlçesi BALÇIKHİSAR Mahallesinde çocuk parkı yapılması işi için bir talimat verecek misiniz?


12-   Haymana İlçesi ESKİKIŞLA Mahallesinde caminin bakımı ve onarımı ne zaman yapılacaktır.


13-   Haymana İlçesi GÜLTEPE Mahallesine Cami lojmanı ne zaman yapılacaktır? Köy konağının yapımına ne zaman başlanacaktır? Çocuk parkı yapılması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


14-   Haymana İlçesi YERGÖMÜ Mahallesinin çocuk parkı talebi ne zaman karşılanacaktır?


15-   Haymana İlçesi ÇAYRAZ Mahallesi Caminin bakım ve onarımı için bir talimat verecek misiniz?


2. ÖNERGE 

1-  Haymana İlçesi YERGÖMÜ Mahallesi ile Kırkpınar arasındaki 3 bin 400 metrelik yol ne zaman yapılacaktır?


2-   Haymana İlçesi SÖĞÜTTEPE mahallesinin Yazın tozdan, yağmurlu ve karlı havalarda çamurdan geçilmeyen mahalle içi yolların çamura batmadan yürünebilir hale getirilmesi niçin sağlanmamaktadır? Dere yatağına köprü ve mahalle içi yollara büz yapılması niçin ihmal edilmektedir?


3-   Haymana İlçesi İNCİRLİ mahalle içi ve ana ulaşım yolları yapılması işleri programlanmış mıdır? Bu çalışmalar ne zaman başlatılacaktır?


4-   Haymana İlçesi DEVECİ mahalle içi yolların asfaltlanmasına ne zaman başlanacaktır? Mahallenin Türkşerefli ve Deveci yolu ne zaman asfaltlanacaktır?  Ankara  yolu dar olup asfaltı bozuk olduğu gibi sayısı yetersiz kalan EGO Otobüs sayısı arttırılacak mıdır? Yol genişletme çalışması yapılacak mıdır?


5-   Haymana İlçesi ŞEREFLİGÖKGÖZ Mahallesinde yaya ve araç ulaşımını engelleyen bozuk yolların onarımı ne zaman yapılacaktır? Mahalle içinde ve arazide su baskınlarını önlemek için büz döşeme işlemi ve dere yataklarının ıslahı çalışması niçin başlatılmamıştır?


6-   Haymana TEPEKÖY Mahalle içi yollar ne zaman çamura bulanmadan yürünebilir duruma getirilecektir?


7-   Haymana İlçesi ALTI PINAR Mahalle içi yollara büz döşenmesi çalışması ne zaman yapılacaktır? Dar olduğu için iş makinalarının geçemediği araziye açılan yol üzerindeki köprünün genişletilmesi neden geciktirilmektedir?


8-   Haymana İlçesi CİNGİRLİ Mahallesi yolları ve ihtiyaç duyulan geçişlere büz döşenmesi işi ne zaman yapılacaktır?


9-             Haymana İlçesi GEDİK Mahallesinde Mahalle içi yollara kaldırım taşı döşenmesi talebi ne zaman karşılanacaktır? Mahalle içi yollara kaldırım taşı döşenmesi talebi ne zaman karşılanacaktır? Gedik Mahallesi ile Esendere arasındaki bozuk yolun onarılması ve uygun noktalara büz konması konusunda ne zaman bir talimat vereceksiniz?


10-  Haymana İlçesi ÇATAK Mahallesi Mahalle içi yolların kumlanması, diğer yerleşim yerleriyle bağlantı yollarının ve arazi yollarının onarılması işleri ne zaman tamamlanacaktır?


11-  Haymana İlçesi BOGAZKAYA Mahallesi mahalle içi ve mahalleyi civar yerleşim birimlerine bağlayan yolların yapılması için ne zaman talimat vereceksiniz?


12-  Haymana İlçesi KUTLUHAN Mahallesinde Yaşanan afet sonrası bozulan yolların onarımı ne zaman gerçekleşecektir?


13-   Haymana İlçesi ESKİKIŞLA Mahallesinde; dere ağızlarına büz konması, köprü yapılması, mahalle içi yolların onarılması işleri ile ilgili talepler ne zaman karşılanacaktır? Çalışmaların derhal başlaması için ilgililere ne zaman talimat vereceksiniz?


14-   Haymana İlçesi ÇAYRAZ Mahallesinde, Mahalle içi yolların yapılması için bir talimat verecek misiniz?


15-   Haymana İlçesi YEŞİLYURT Mahallesi iç yollarının kumlanması ve civar yerleşkeler ile bağlantı sağlayan yolların onarılması işleri için bir talimat verecek misiniz?


16-  Haymana İlçesi DURUPINAR Mahallesinde mahalle içi yollar ne zaman kumlanacaktır? Civardaki taş ocakları tarafından kullanıldığı için bozulan yollar ne zaman onarılacaktır.


17-   Haymana İlçesi TOYÇAYIRLI Mahallesi iç ve dış yol bakım ve onarımın yapılması ne zaman sağlanacaktır?


18-  Haymana İlçesi GÜLTEPE mahallesinde ve arazide dere yataklarına büz yapılması, mahalle içi ve arazi yollarının yapılması işlerinin bir an önce tamamlanması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


19-  Haymana İlçesi BALÇIKHİSAR Mahallesi mahalle içi ve civar yerleşim yerleriyle bağlantılı yolların bakım ve onarımı ne zaman tamamlanacaktır? Okul önünün asfaltlanması için bir talimat verecek misiniz?


20-  Haymana İlçesi YAPRAKBAYIRI Mahallesinde, mahalle içi yolların yapılması, büz döşenmesi, mahallenin iki sokağına rögar yapılması, mahallede cami önünün asfaltlanması ve dere yataklarının onarılması işleri için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


21-  Haymana ilçesi KERPİÇ, ÇELTİKLİ, KÜÇÜKYAĞCI, KÜÇÜKKONAK, KARAPINAR, TABAKLI, BÜYÜKKONAK, YENİKÖY Mahallelerinin mahalle içi ve arazi yolları ile mahallelerin civar yerleşim yerleriyle bağlantısını sağlayan yolların yapılması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


22-  Haymana İlçesi CİHANŞAH Mahallesi mahalle içi ve civar yerleşim birimleriyle bağlantı sağlayan yolların bakımı ve onarımı işleri ne zaman yapılacaktır?


23-   Haymana ilçesi DEVECİPINARI Mahallesinde mahalle içi yolların bakım ve onarımı ile mahallenin BÜYÜKKONAK arası yolunun asfalt yapılması ne zaman gerçekleşecektir?


24-   Haymana İlçesi BUMSUZ Mahallesinde bozuk olan mahalle içi yollar ile civar yerleşim yerleri bağlantı yollarının bakım ve onarımının yapılması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


25-   Haymana İlçesi KIZILKOYUNLU Mahallesinde Bozuk olan mahalle içi yollar ile civar yerleşim yerleri bağlantı yollarının bakım ve onarımının yapılması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


26-   Haymana İlçesi SİNANLI Mahallesi mahalle içinin asfaltlanması, mahalle girişlerindeki iki köprünün onarılması işleri ne zaman tamamlanacaktır?


27-   Haymana İlçesi EMİRLER Mahallesinde bozuk olan mahalle içi yollar ile civar yerleşim yerleri bağlantı yollarının bakım ve onarımının yapılması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


28-   Haymana İlçesi KATRANCI Mahallesi köy içi ve ana yolların sorunsuz kullanılabilir hale getirilmesi ne zaman mümkün olacaktır?


3. ÖNERGE

1-  Haymana İlçesi KATRANCI Mahallesinde Sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin değiştirilmesi çalışması ne aşamadadır? Çalışma programına alınmış mıdır?


2-  Haymana İlçesi SERİNYAYLA Mahallesinin eskidiği için sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işi ne zaman yapılacaktır?


3-  Haymana İlçesi ALTIPINAR Mahallesinin eskidiği için sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işi ne zaman yapılacaktır?


4-  Haymana İlçesi GEDİK Mahallesinde eskidiği için sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işi ne zaman yapılacaktır?


5-   Haymana İlçesi DURUPINAR Mahallesinde eskidiği için sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işi ne zaman yapılacaktır?


6-  Haymana İlçesi TOYÇAYIRLI Mahallesi eskidiği için sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işlerinin tamamlanması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


7-  Haymana İlçesi KIZILKOYUNLU Mahallesinde Sık sık arızalanarak uzun süreli kesintilere neden olan elektrik şebekesinin elden geçirilmesi ve gerekli değişiklik ve onarımların yapılması için bir talimat verecek misiniz?


8-  Haymana İlçesi DEVECİPINARI Mahallesinde eskidiği için sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işlerinin tamamlanması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


9-  Haymana İlçesi YAPRAKBAYIRI Mahallesinde, eskidiği için sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işlerinin tamamlanması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


10-  Haymana İlçesi BOĞAZKAYA Mahallesi sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işi ne zaman sağlanacaktır?


11-  Haymana İlçesi KUTLUHAN Mahallesinde eskidiği için sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işi ne zaman yapılacaktır?


12-  Haymana İlçesi KAVAK Mahallesinde eskidiği için sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işlerinin tamamlanması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


13-  Haymana İlçesi SOĞULCA Mahallesinde eskidiği için sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işlerinin tamamlanması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


14-   Haymana İlçesi GÜLTEPE Mahallesinde eskidiği için sık sık elektrik arızalarına yol açan elektrik direklerinin ve tellerin yenilenmesi işlerinin tamamlanması için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


4. ÖNERGE

1-   Haymana İlçesi KATRANCI Mahallesinde yetersiz kalan içme suyu sorununun giderilmesi için ne yapılması düşünülmektedir?


2-   Haymana İlçesi BUMSUZ Mahallesinde Sık arızalandığı için yetersiz kalan ve tankerlerle su taşınmasına neden olan su deposunun bakım ve onarımı ne zaman yapılacaktır?


3-   Haymana İlçesi EMİRLER Mahallesinde Yetersiz su sorununun çözüme kavuşturulması için ne yapmayı düşünüyorsunuz?


4-   Haymana İlçesi KESİKKAVAK Mahallesinde yetersiz olan içme suyu sorunlarını çözmek için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


5-   Haymana İlçesi DEMİRÖZÜ Mahallesinde yetersiz olan içme suyu sorunlarını çözmek için ne zaman bir talimat vereceksiniz?


6-    Haymana İlçesi İNCİRLİ Mahallesi su şebekesi ne zaman yapılacaktır?


7-   Haymana İlçesi DEVECİ Mahallesinin yetmeyen içme suyu sorununun giderilmesi için ne yapılmaktadır? Gelişme bölgelerindeki su şebekesi ile su deposu ihtiyacı ne zaman giderilecektir?


8-   Haymana İlçesi ŞEREFLİGÖKGÖZ Mahallesinde Mahalle içinde ve arazide su baskınlarını önlemek için büz döşeme işlemi ve dere yataklarının ıslahı çalışması niçin başlatılmamıştır?


9-   Haymana İlçesi ÇATAK Mahallesi yenilenmesi gereken köy içi su şebekesinin değiştirilmesi için ne zaman talimat vereceksiniz? Kandil mahallesinden Çatak mahallesine lağım suyu akmasına neden olan arıza ne zaman giderilecektir?


10-   Haymana ilçesi DURUPINAR Mahallesinde köy isale su hattı ne zaman onarılacak veya değiştirilecektir?


11-   Haymana İlçesi TOYÇAYIRLI Mahallesi eskiyen köy içi içme suyu şebeke borularının değiştirilmesi ve su deposunun bakımının yapılması ne zaman sağlanacaktır?


12-  Haymana İlçesi KIZILKOYUNLU Mahallesinde yetersiz içme suyu sorununa bir çözüm üretecek misiniz?


13-  Haymana İlçesi YAPRAKBAYIRI Mahallesinde yetmeyen su sorununu gidermek için su deposunu büyütmeyi düşünüyor musunuz?


14-   Haymana İlçesi BALÇIKHİSAR Mahallesi arızalanmış bulunan kirli su atık su pompası ne zaman değiştirilecektir? Yetersiz kalan su deposu yerine yenisi ne zaman yapılacaktır?


15-  Haymana İlçesi ESKİKIŞLA Mahallesinde suların yetersizliğini gidermek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?


16-   Haymana İlçesi SİNANLI Mahallesi mezarlık çeşmesi ne zaman onarılacaktır? Dere yatağında yapılı su deposunun sel sularıyla kirlenmesi nedeniyle gerekli önlemlerin alınmasıyla deponun onarımı ve temizlenmesi, su deposunun izolasyonunun yapılarak etrafının tel ile çevrilmesi işlerinin bir an önce yapılması için ilgililere ne zaman bir talimat vereceksiniz?


17-  Haymana İlçesi GÜLTEPE mahallesinde yetmeyen ve eskimiş olan köy içi içme suyu şebekesi ne zaman yenilenecektir?


18-   Haymana İlçesi CİHANŞAH Mahallesi köy içi şebeke suyu borularının onarımı işleri ne zaman yapılacaktır?


5. ÖNERGE

1-   Haymana İlçesi KATRANCI Mahallesi Kanalizasyon şebekesi ile köy içi büzlerin konması çalışması ne zaman tamamlanacaktır?


2-   Haymana İlçesi SÖĞÜTTEPE Mahallesinin kanalizasyon şebekesi ne zaman yapılacaktır?


3-   Haymana İlçesi İNCİRLİ Mahallesi kanalizasyon şebekesi ne zaman yapılacaktır?


4-     Haymana İlçesi DEVECİ Mahallesinin kanalizasyonu ne zaman yapılacaktır?


5-   Haymana İlçesi ŞEREFLİGÖKGÖZ Mahallesinde mahallenin kanalizasyon şebekesi neden yapılmamıştır?


6-   Haymana İlçesi SERİNYAYLA Mahallesi kanalizasyon şebekesi ne zaman tamamlanacaktır?


7-   Haymana İlçesi ALTIPINAR Mahallesinde kanalizasyon şebekesi yapım işi ne zaman tamamlanacaktır?


8-   Haymana İlçesi CİNGİRLİ Mahallesi Kanalizasyon şebekesi yapım işi ne zaman tamamlanacaktır?


9-   Haymana İlçesi BALÇIKHİSAR Mahallesi alt kanalizasyonunun temizlenmesi ne zaman yapılacaktır?


10-   Haymana ilçesi BOĞAZKAYA Mahallesi kanalizasyon şebekesinin yapılması ne zaman gerçekleşecektir?


11-   Haymana İlçesi ESKİKIŞLA Mahallesinin kanalizasyon ihtiyacı ne zaman karşılanacaktır?


12-   Haymana İlçesi SİNANLI mahallesine kanalizasyon şebekesi ne zaman yapılacaktır?


13-   Haymana İlçesi KUTLUHAN Mahallesinde kanalizasyon yapılması ne zaman gerçekleşecektir?


14-   Haymana İlçesi ÇAYRAZ Mahallesinde, Kanalizasyon sorunları ne zaman giderilmiş olacaktır?


15-   Haymana ilçesi ÇAYIRLI Mahallesi kanalizasyon sorunu ne zaman çözülecektir


Geri Dön