20 / 04 / 2024

Ankara Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Ankara Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kentsel Dönüşüm projeleri ile Başkent’in çehresi değişiyor. Dönüşüm projelerinden biri olan “Hıdırlıktepe - Atıfbey - İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde de çalışmalar hız kazandı...




Ankara’nın farklı bölgelerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. Bu kapsamda Hıdırlıktepe'de 1275 gecekondu yıkıldı.

 

Kentsel Dönüşüm projeleri ile Başkent’in çehresi değişiyor. Dönüşüm projelerinden biri olan “Hıdırlıktepe - Atıfbey - İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde de çalışmalar hız kazandı.

 

Ulus’a komşu bölgeleri kapsayan proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 1500 vatandaşla yapım sözleşmesi imzalandı. Çalışmalar kapsamında 1275 gecekondunun da yıkımı gerçekleştirildi.

 

Ankara’nın ilk yerleşim yerinde büyük değişim

 

Ankara’nın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Hıdırlıktepe, zaman içinde Başkent’te gecekondulaşmanın en yoğun olduğu alan haline geldi. Anadolu’dan göç edenlerin merkez üssü haline gelerek, derme çatma ve sağlıksız konutlarla kentleşen bölge, süreç içinde kent merkezinde çarpık yapılaşmanın da simgesi haline gelerek, çirkin bir görüntüye yol açtı.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm projesiyle, bölge yeni modern görüntüsüyle eski günlerine kavuşacak. 1 milyon metrekarelik geniş bir alanı kapsayan bölgede, yapısal ve sosyal dönüşümlerle Başkent’in gözde yerleşim alanlarından biri olacak. Hıdırlıktepe - Atıfbey - İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlandığında turizm açısından da yeni bir merkez doğacak.

 

6 bin yapı tespit edildi

 

Proje kapsamında 6 bin gecekondu ve tesisin tespit ve değerlendirmesi yapıldı. Bunlardan 1275 adet gecekondunun yıkım işlemi gerçekleştirildi. 468 adet gecekondunun da tahliye ve yıkım işlemlerine devam ediliyor. 



Toki Haber


Geri Dön