26 / 04 / 2024

Ankara için vadedilen çılgın projeler meclis gündeminde!

Ankara için vadedilen çılgın projeler meclis gündeminde!

2011 genel seçimleri öncesinde Ankara'da yapılacağı açıklanan projeler TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Ankara için vadedilen çılgın projeler meclis gündeminde!


CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, 2011 genel seçimleri öncesinde Ankara'da yapılacağı açıklanan projelerin gerçekleştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Gök önergesinde "12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimleri öncesinde dönemin Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara için bazı “çılgın projeler” vaat edilmişti. 2011 milletvekili seçimlerinin üzerinden yaklaşık 7 yıllık bir süre geçmiş bulunuyor." diyerek projelerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini sordu. 


Gök'ün soruları

1. 2011 yılında Ankara’ya vaat edilen, üç yıl içerisinde bitirileceği açıklanan ve Keçiören’i İstanbul, Eskişehir ve  İzmir  Yollarına bağlayacağı belirtilen 15 kilometrelik tünel projesiyle ilgili olarak 7 yılda neler yapıldığını açıklar mısınız?


2. Ankara’ya yapılması vaat edilen UEFA kriterlerine uygun 40 bin kişilik “son derece modern bir mimariyle Ankara’nın siluetine renk katacak” stadyum projesi hayata geçirilmiş midir?


3. Ankara’ya 500 bin kişinin yaşayacağı yeni bir kent kurulacağı vaat edilmişti. 12 Haziran 2011 seçimlerinin hemen ardından başlanacağı sözü verilen ve 500 bin kişinin yaşayacağı ileri sürülen “Güneykent” projesi nerede kurulmaktadır? Proje hangi aşamadadır.


4. Kızılay ile Esenboğa arasına inşa edileceği açıklanan raylı sistem hayata geçirilmiş midir? Raylı sistemle ilgili olarak şimdiye kadar hangi adımlar atılmıştır?


5. Ankara’ya Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesinin inşa edileceği sözü verilmişti. Sözü edilen hayvanat bahçesi nerede inşa edilmiştir?


6. 2 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen “toplu açılış” töreninde bu projelerden herhangi birinin açılışı yapılmış mıdır?






Geri Dön